Ας ξεκινησουμε ανακαλύπτοντας τον εαυτό

Ξέρετε πού ακριβώς θέλετε να βρεθείτε, αλλά δεν έχετε ιδέα πώς θα φτάσετε εκεί. 
Ξέρετε με ακρίβεια τι ζητάτε από τη ζωή, αλλά αυτά που ζητάτε δε λένε να φανούν.
Ίσως υπάρχει κάποια ασάφεια στο όραμά σας για τη ζωή, ίσως να είστε ακόμη αρκετά συγχυσμένοι σχετικά με τις επιδιώξεις σας. 
Και, πάνω απ’ όλα, οι προσωπικές σχέσεις σας, οι ερωτικές ιδίως, αποτυγχάνουν.

Εκείνο που χρειάζεστε είναι η αγάπη, όχι ανόητα ρομάντζα. Αγάπη, όχι περισσότερα χρήματα. Αγάπη, όχι καινούριο αμάξι.(αυτά θα έρθουν)
Μόνο η αγάπη μπορεί να δώσει νόημα και ουσία στη ζωή σας. Από τη στιγμή που θα βρείτε την αγάπη, τη γνήσια αγάπη για τον ίδιο σας τον εαυτό και ανιδιοτελή, διαρκή αγάπη για όλους, τα πράγματα θα σας φανούν πολύ καλύτερα
Το ερώτημα είναι, φυσικά: 
Τι πρέπει να κάνετε;

Κάθε ζωντανό πλάσμα επιθυμεί να γνωρίσει τη λάμψη της αγάπης. Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι τα παράθυρά μας είναι βρόμικα! Τα παράθυρα της καρδιάς και του μυαλού μας βρίθουν από παλιές οδύνες και πληγές, κακές αναμνήσεις και απογοητεύσεις.
Τα έχουν θαμπώσει τόσες φοβίες κι αμφιβολίες για τον εαυτό μας, τόσες πολλές και ανακριβείς πληροφορίες, που είναι αδύνατο να τα διαπεράσει η λάμψη της αγάπης.
Όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουμε ότι η διάθεση και ο τρόπος αντιμετώπισης των καταστάσεων, ευχάριστων
και μη, στη καθημερινή μας ζωή είναι επιλογή μας.
Δηλαδή, μπορούμε να ελέγξουμε όχι το πώς νιώθουμε, αλλά το πώς θα το εκφράσουμε, γεγονός
που μπορεί περαιτέρω να καθορίσει τη λεγόμενη στάση ζωής μας.

Υπάρχουν, λοιπόν, άνθρωποι που έχουν διαλέξει να ζουν με μια πιο αισιόδοξη αντίληψη απέναντι στον εαυτό τους και τη ζωή, σε αντίθεση με εκείνους που αφήνοντας σε πιο πεσιμιστικές θεωρήσεις των πραγμάτων. 
Και βέβαια, οι θεωρήσεις αυτές μπορεί να επηρεάσουν όχι μόνο την έκβαση κάποιου θεραπευτικού σχήματος στην αντιμετώπιση μιας ασθένειας, αλλά και τη γενικότερη σωματική και πνευματική μας ισορροπία και ευεξία.
 
Όπως καταδεικνύουν πολλές επιστημονικές έρευνες σε διάφορους τομείς της υγειάς, ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας,
αλλά και το περιβάλλον μας είναι δυνατό να βοηθήσει στο να έχουμε ένα καλύτερο επίπεδο υγείας, δηλαδή να προλάβουμε ή ακόμα και να αντιμετωπίσουμε πολλά θέματα μαζί.

Ο εγκέφαλος παρουσιάζει την ιδιότητα να «προγραμματίζεται» ανάλογα με τις σκέψεις μας. Δηλαδή, κάποιες λέξεις που περικλείουν αρνητικότητα,
όπως «δεν μπορώ», «δεν είμαι ικανός» κλπ. ανατροφοδοτούν ουσιαστικά τον εγκέφαλο μας με αρνητικά μηνύματα. Το αποτέλεσμα συνήθως είναι η γέννηση ή επανεκδήλωση αρνητικών συναισθημάτων, δημιουργώντας έναν κύκλο, γεγονός που μπορεί να βασιστεί στην απλή αρχή αιτίου-αιτιατού. 

Η θετικότητα των σκέψεων μας, σε οποιοδήποτε επίπεδο, μπορεί να μας κάνει όχι μόνο πιο ήρεμους και ισορροπημένους, αλλά και περισσότερο υγιείς. 
Είναι πλέον επιστημονικά τεκμηριωμένο το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των παθήσεων έχουν ψυχοσωματική βάση. Φαίνεται ότι ο ανθρώπινος οργανισμός έχει εξαρχής ανεπτυγμένους αμυντικούς μηχανισμούς, που ελέγχονται από τον εγκέφαλο, οι οποίοι προσπαθούν να επαναφέρουν την ισορροπία όταν αυτή για κάποιο λόγο φορτίζει αρνητικά.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι οι λέξεις λειτουργούν ως σύμβολα τόσο για εμάς όσο και για τον εγκέφαλο μας. Κάθε λέξη είναι σε θέση να υπενθυμίσει, όχι πάντα σε εκούσιο επίπεδο, κάποια δυσάρεστη ή ευχάριστη κατάσταση, γεγονός που στην συνέχεια πυροδοτεί μια σειρά από αντιδράσεις του οργανισμού προκειμένου αυτός να αντεπεξέλθει στο βιολογικό status που τα γεννηθέντα συναισθήματα έχουν διαμορφώσει. 

Δηλαδή, αν η λέξη που χρησιμοποιήσαμε προκάλεσε τη δημιουργία άγχους ή στενοχώριας, τότε σαν απόκριση, ο οργανισμός παράγει κάποιες ορμόνες, οι οποίες μπορούν να έχουν ιδιαίτερα βλαπτικές επιδράσεις. Παράδειγμα αποτελεί η ορμόνη κορτιζόλη, η οποία έχει σαν φυσιολογικό ρόλο την προσαρμογή του οργανισμού σε περιόδους παρατεταμένης νηστείας.

Η υπερέκκριση κορτιζόλης για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως επέρχεται ως αποτέλεσμα ιδιαίτερα αγχωτικών καταστάσεων, προκαλεί πολλές «φθορές» στον οργανισμό μας με συνολικό αποτέλεσμα την εξασθένηση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. 

Το αντίθετο προκαλεί μια ευχάριστη σκέψη. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε αύξηση της συγκέντρωσης κάποιων βιογενών αμινών και πεπτιδίων, όπως η σεροτονίνη, που ενισχύουν τα συναισθήματα της ικανοποίησης και της ευχαρίστησης, βελτιώνουν τη διάθεση, καταπραΰνουν το άγχος και εξασφαλίζουν έναν ήσυχο ύπνο. 

Δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφερόμαστε ότι η επίδραση των ορμονών στην άμυνα του οργανισμού μας και στη γενικότερη σωματική μας υγεία οφείλεται στο ότι οι ορμόνες δεν εντοπίζονται μόνο στο νευρικό μας σύστημα, αλλά και σε άλλα σημεία του σώματος μας, όπου κατέχουν διαφορετικούς ρόλους. 
Για παράδειγμα, η σεροτονίνη βρίσκεται επίσης στα αιμοπετάλια, σε ορισμένα κύτταρα του ανοσοποιητικού και του πεπτικού μας συστήματος, ενώ η κορτιζόλη έχει πρωτεύοντα ρόλο στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού

Καθίσταται σαφές, λοιπόν, ότι η αυξημένη ένταση και στενοχώρια, είναι σε θέση όχι μόνο να επηρεάσουν αρνητικά την αντιμετώπιση των παθήσεων, αλλά μπορούν ακόμα και να προκαλέσουν την πάθηση. Η υπερέκκριση κορτιζόλης προκαλεί εξασθένιση του ανοσοποιητικού, αύξηση της πιθανότητας εμφάνισης λοιμώξεων, καρκίνου, χειροτερεύει τα συμπτώματα του σακχαρώδους διαβήτη και καταστρέφει τα νευρικά κύτταρα. 

Επειδή ο σύγχρονος ρυθμός ζωής επιβάλλει δυσάρεστες και αγχωμένες σκέψεις, είναι δείγμα καλής σχέσης με τον εαυτό μας η προσπάθεια εύρεσης τρόπων χαλάρωσης, καθώς και η παρατεταμένη εσωτερική παρατήρηση.

Το
πρώτο βήμα είναι να μάθεις να στηρίζεσαι στα πόδια σου. Πρέπει να καταλάβεις ότι δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές για τη ζωή μας και πολλά πράγματα απαιτούν θυσίες και προσωπική προσπάθεια. 
Το να στηρίζεσαι στα πόδια σου σημαίνει και ότι έχεις ανακαλύψει τις δυνατότητες και την προσωπικότητα σου. Μόνο αν έχεις καταφέρει να λειτουργείς ανεξάρτητα μπορείς να εξερευνήσεις τους στόχους, τις προτεραιότητες, τα όνειρα και τις απαιτήσεις σου από τη ζωή.

Επιλέξτε πιο φυσικούς και λιγότερο «επικίνδυνους» τρόπους να χαλαρώσετε και προσπαθήστε να είστε πάντα σε επαφή με τον εαυτό σας και τα συναισθήματα σας. Αν και αυτή είναι η δύσκολη οδός, σίγουρα θα σας αποζημιώσει. Άλλωστε, πως θα είσαστε σε θέση να νιώσετε την ευτυχία, αν δε μπορείτε να νιώσετε τίποτα;
Κάντε μια καλή αρχή, συμπεριφερθείτε στον εαυτό σας σαν να μιλούσατε σε κάποιον άνθρωπο που αγαπάτε, όπως για παράδειγμα στον καλύτερο σας φίλο. Θα του συνιστούσατε ποτέ να ζει βυθισμένος στο άγχος και τη στενοχώρια; Θα τον παρηγορούσατε; 

Χρησιμοποιήστε τις ίδιες λέξεις με τις οποίες θα απευθυνόσασταν στο αγαπημένο σας πρόσωπο, όμως αυτή τη φορά μιλήστε έτσι στον εαυτό σας. Είναι μια τεχνική που μπορεί να προγραμματίσει τον εγκέφαλο με τέτοιο τρόπο, ώστε με την πάροδο του χρόνου να ελαττωθεί το άγχος και να αναπτυχθούν ιδιαίτερα ωφέλιμοι αυτό-προστατευτικοί μηχανισμοί, οι οποίοι βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τόσο σε ψυχικό όσο και σε σωματικό επίπεδο.

Λοιπόν, μη κάθεσαι να μιζεριάζεις και να τα βάζεις με τον εαυτό σου. Η μοναξιά μπορεί να σου προσφέρει δημιουργία, διασκέδαση και, ακόμα περισσότερο, την ευκαιρία να ανακαλύψεις τον εαυτό σου. 
Μένει μόνο να συνειδητοποιήσεις την κατάσταση. Οι αρνητικές σκέψεις, όπως «Έχω πλέον μεγαλώσει και δεν μπορώ» σε εγκλωβίζουν σε μία μελαγχολική πραγματικότητα. Μένει να καλλιεργήσεις μία αισιόδοξη στάση και θα σιγά σιγά θα βλέπεις τη βελτίωση στη ζωή σου. Χαμογέλασε και άρχισε από σήμερα κι' όλας να βλέπεις με αισιοδοξία το μέλλον!

Οι επίμονες αρνητικές σκέψεις πηγάζουν από βαθύτερες εσωτερικές πεποιθήσεις και ανασφάλειες. 
Πρότυπα σκέψης και συμπεριφοράς που διαμορφώθηκαν στο παρελθόν και είναι ακατάλληλα και δυσλειτουργικά στο παρόν εφόσον εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία της προσωπικότητας και την προσαρμογή στο περιβάλλον.

Χρησιμοποιώντας θετικές διαβεβαιώσεις επιχειρούμε να αμφισβητήσουμε τις βαθύτερες, αρνητικές πεποιθήσεις και να τις αντικαταστήσουμε με θετικές.

Το υποσυνείδητο-εσωτερικευμένο αρνητικό σύστημα πεποιθήσεων αντιστέκεται και θεωρεί ψευδείς και ενοχλητικές τις νέες πεποιθήσεις που θέλουμε να εσωτερικεύσουμε.
Όταν μια θετική διαβεβαίωση φαίνεται ψεύτικη και ενοχλητική αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν αντιστάσεις οι οποίες χρειάζεται να υπερνικηθούν με ήρεμες αλλά επίμονες προσπάθειες. 
Ο στόχος είναι ο επαναπρογραμματισμός του εσωτερικού συστήματος πεποιθήσεων ώστε να παράγονται αυτόματα δημιουργικές σκέψεις και επιθυμητές συμπεριφορές.

Οι αρνητικές πεποιθήσεις και τα αρνητικά-τραυματικά βιώματα που έχουν εγγραφεί μέσα μας από την πρώτη, παιδική ηλικία (είναι κυρίως υποσυνείδητες) γεννούν αρνητικές σκέψεις και συμπεριφορές. 

Με συνεχείς προσπάθειες μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις αρνητικές σκέψεις και συμπεριφορές με άλλες θετικές που έχουμε συνειδητά επιλέξει.
Είναι πράγματι ύψιστης σημασίας η επίτευξη και διατήρηση της ψυχικής μας ισορροπίας για να είμαστε υγιείς, αλλά και ευτυχισμένοι. Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πρώτος ο πατέρας της ιατρικής υποστήριξε ότι
                                    «Πρώτα νοσεί η ψυχή και μετά το σώμα».01

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ
02

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ
03

ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗCopyright© 2014 aloe-vera-forever.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος