Βάζετε στόχους στη ζωή σας;

Όταν είμαστε μικροί, κάνουμε σχέδια…

Τι θα γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, πού θα ζήσουμε, με ποιόν ή ποιάν θα κάνουμε οικογένεια, και πόσο μεγάλη θα είναι αυτή. Σχέδια που στην παιδικότητά μας θεωρούμε αυτονόητο ότι θα πραγματοποιηθούν ακριβώς όπως τα ονειρευτήκαμε.

Βέβαια, στην πορεία τα πράγματα αλλάζουν, τα σχέδιά μας αναθεωρούνται, οι αποφάσεις που παίρνουμε υπαγορεύονται κι από άλλους παράγοντες εκτός από τις επιθυμίες μας…

Η ζωή πολλές φορές γίνεται ένας τεράστιος κουλοχέρης και οι συνδυασμοί από φρουτάκια που πετάει μας αλλάζουν δεδομένα που επηρεάζουν ολόκληρη τη ζωή μας από πράγματα απλά και καθημερινά μέχρι τα πιο μεγάλα.

Άραγε μπορούμε να προγραμματίσουμε τη ζωή μας?
Μπορούμε να βάλουμε στόχους μακροπρόθεσμους και να καταφέρουμε να τους τηρήσουμε παρά τα εμπόδια που θα βρούμε αλλά και νʼ αντισταθούμε στις νέες επιλογές που θα ανοιχτούν μπροστά μας? Αισθανόμαστε τυχοδιώκτες όταν πασχίζουμε για να κρατήσουμε τα όνειρά μας, τα σχέδια που μεγάλωσαν μαζί μας και ξάφνου, ένα νέο γεγονός ένα νέο δεδομένο έρχεται να τα ανατρέψει όλα και να μας στείλει σε νέους δρόμους?

Με το να βάζει κανείς μακροπρόθεσμους στόχους, έχει και έναν παραπάνω λόγο να ζει, κάτι να αναμένει και έναν παραπάνω τρόπο να δείξει την πειθαρχία του.
Οι νέες επιλογές πάντως δεν είναι κάτι το αρνητικό..
αν εμφανιστούν είναι προς το συμφέρον μας. Οι αποκλείσεις από την άλλη..
Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μας είναι να βάζουμε στόχους
Ο στόχος λειτουργεί σαν ένας φακός: συγκεντρώνει την εσωτερική μας δύναμη, (ικανότητες, δεξιότητες, θετικά στοιχεία) και τα κατευθύνει προς την πραγματοποίησή του. 

Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να αγαπάμε αυτό που πάμε να κάνουμε ή τουλάχιστον να μας αρέσει. Όταν ασχολούμαστε με κάτι που μας αρέσει, το κάνουμε με ευχαρίστηση, δε βαριόμαστε και πολλές φορές ο χρόνος περνάει χωρίς να το καταλάβουμε.

Πολλές φορές υιοθετούμε στόχους άλλων ανθρώπων (φίλων, γονιών, συγγενών) και προσπαθούμε να τους φτάσουμε αλλά τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά. 
Άλλοτε πάλι μπορεί να ξεκινάμε με κάποιο στόχο αλλά στην πορεία να αλλάζει. 
Πάρα πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την επιλογή των στόχων μας

Ο πιο σημαντικός είναι ο τρόπος που έχουμε μεγαλώσει και οι αξίες που έχουμε υιοθετήσει από τους «σημαντικούς» για μας ενήλικες.

Πώς όμως μπορούμε να φτιάξουμε τους δικούς μας στόχους, αν δεν τους έχουμε ήδη βάλει;

Εδώ χρειάζεται να παίξουμε πολύ με τη φαντασία μας. Φανταστείτε λοιπόν ότι βρίσκεστε σε ένα υπέροχο τοπίο. Επιλέξατε κάποιο που να σας αρέσει ιδιαίτερα και απολαύστε την ατμόσφαιρα γύρω σας. Ζωντανέψατε εικόνες, ήχους, μυρωδιές…. Η φαντασία θα είναι ο οδηγός σας σε αυτό το ταξίδι για το χτίσιμο των στόχων. Αφού απολαύσετε τη φύση γύρω σας, ακούστε μια μικρή γλυκιά φωνή που έρχεται από ένα μικροσκοπικό πλάσμα. Είναι μια μικρή νεράιδα με ένα μαγικό ραβδάκι. Την ακούτε να σας λέει : «Φαντάσου το πιο τρελό σου όνειρο, κάτι που αγαπάς πολύ και που θα ήθελες να πραγματοποιηθεί».

Θα χρειαστεί να καταγράψετε οτιδήποτε σας αρέσει και θα θέλατε να κάνετε. 
Ας μην ξεχνάμε πως οτιδήποτε έχει γίνει στην ανθρωπότητα μέχρι σήμερα, καλό ή κακό, έγινε γιατί κάποιοι το οραματίστηκαν. Ο στόχος ή οι στόχοι που θα βάλουμε είναι πολύ σημαντικό να είναι «καλοί» και για τους άλλους. Ο στόχος π.χ. ενός Χίτλερ να κατακτήσει τον κόσμο, έσπειρε το θάνατο και τον πόνο σε εκατομμύρια ανθρώπους. 

Υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που προκειμένου να βγάλουν χρήματα και να εξυπηρετήσουν το δικό τους συμφέρον, μολύνουν το περιβάλλον, βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές των άλλων και κάνουν διάφορες ασχήμιες για να επιβιώσουν. Αυτοί πιστεύουν πως μόνον έτσι μπορούν να πετύχουν. Βασική αρχή είναι λοιπόν, οι στόχοι που βάζουμε για τη ζωή μας και ο τρόπος με τον οποίο θα επιβιώσουμε να μη βλάπτουν με κανένα τρόπο τους άλλους ανθρώπους.

Φανταστείτε αυτούς που επέλεξαν πολύ τρελά όνειρα και τα πέτυχαν (π.χ. τους αστροναύτες. 
Δεν είναι πολλοί σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά όσοι και αν είναι ονειρεύτηκαν και οραματίστηκαν τους στόχους τους, πριν τους πραγματοποιήσουν ή τους εφευρέτες, τους επιστήμονες, τους καλλιτέχνες, τους συγγραφείς. 
Ο Ιούλιος Βέρν οραματίστηκε το μέλλον. Στην εποχή του θεωρήθηκε τρελός, η ιστορία όμως τον δικαίωσε).

Δεν αρκεί να ονειρευτούμε μόνο ένα στόχο γιατί θα μείνουμε για πάντα στο ονειρικό επίπεδο. Χρειάζεται να ανοίξουμε το δρόμο για την υλοποίησή του. 
Τι σημαίνει αυτό; 
Να βρούμε με ποιους τρόπους, με ποια μέσα, πώς δηλαδή θα φτάσουμε εκεί. 
Χρειάζεται να ερευνήσουμε, να βρούμε τους κατάλληλους ανθρώπους που γνωρίζουν και μπορούν να μας καθοδηγήσουν σωστά, να βρούμε οποιαδήποτε πληροφορία σχετίζεται με αυτό που επιλέγουμε και θα θέλαμε να κάνουμε και να αρχίσουμε σιγά σιγά να το υλοποιούμε και να το βάζουμε σε εφαρμογή.

Στη ζωή μας βέβαια πολλά πράγματα αλλάζουν και πιθανόν να συναντήσουμε εμπόδια στο δρόμο μας. 
Κάθε φορά χρειάζεται να οραματιζόμαστε τους στόχους μας και αν το όνειρο και το μεράκι μας είναι ακόμα εκεί, να ψάχνουμε για νέες οπτικές γωνίες να το ξαναδούμε και να βρούμε εναλλακτικές λύσεις. Για να γίνουν αυτά θα χρειαστεί χρόνος και επιμονή καθώς και ευελιξία για να προσαρμοζόμαστε στις νέες συνθήκες. Ο Αβραάμ Λίλνκολ έγινε πρόεδρος της Αμερικής μετά από πολλές αποτυχίες στον πολιτικό του βίο. Αξίζει να μελετάτε τις ιστορίες ανθρώπων που πέτυχαν πράγματα στη ζωή τους. 

Η στρατηγική στην καθημερινή μας ζωή!
Ένας απλός πολίτης επιχειρηματίας υπάλληλος πωλητής δάσκαλος δεν είναι αξιωματικός στρατού ούτε απλός στρατιώτης.
Όμως να δούμε την στρατηγική με την ευρεία έννοια της σαν την τέχνη της χρησιμοποίησης όλων των δυνάμεων μας προς επίτευξη αποτελεσμάτων μπορούμε να την εφαρμόσουμε στην καθημερινή μας ζωή θέτοντας δύο ουσιώδη ερωτήματα.
Ποιες είναι οι δυνάμεις μου;
Και ποια τα αποτελέσματα που θέλω να πετύχω;

Μήπως είμαστε ένα μικρός στρατηγός και δεν το ξέρουμε.
Μέσα στην κρανιακή μας κοιλότητα διαθέτουμε ένα στρατό από τα εγκεφαλικά μας κύτταρα ανά πάσα στιγμή και αυτός ο στρατός υπακούει σε εμάς και μένει να αποδειχτούμε ικανοί στα ηνία της διακυβέρνησης του.
Στον έλεγχο της ποιότητας του και στην κατάσταση που βρίσκεται 10.000.0000 στρατιώτες εγκεφαλικών κυττάρων.

Είναι καλά εξοπλισμένος;
Τα όπλα του είναι οι πληροφορίες οι γνώσεις και σε πιο ευρεία κλίμακα η παιδεία.
Οι περισσότερες πληροφορίες είναι από τις εφημερίδες, τον παρουσιαστή τηλεόρασης και είναι κατευθυνόμενες υπονομευτικές υπνωτικές και βρίσκονται εκεί για αντιπερισπασμό.
Οι εφημερίδες τα δελτία ειδήσεων αφορούν την μεσαία τάξη.

Η μάζα των χαμηλών εισοδημάτων παραμένει ανίσχυρη και υφίσταται αβοήθητη στις καταιγίδες της ιστορίας.
Το γεγονός ότι γνωρίζει τις κυβερνητικές κινήσεις δεν έχει σημασία αφού ούτε μπορεί να τις επηρεάσει αλλά ούτε μια απλή ανεκτή πολιτική συζήτηση δεν μπορεί να κάνει.
Από την άλλη οι πληροφορίες που παρέχονται από Μ.Μ.Ε δεν αφορούν την ανώτερη τάξη για τον απλούστατο λόγο ότι είναι η ίδια που τις παρέχει.
Στο πολίτη Καίην τον μεγαλοεκδότη εφημερίδων όταν κάποιος τον ρωτά «τι θα σκεφθεί ο κόσμος για την συμπεριφορά του» απαντά

Ο κόσμος θα σκεφτεί ότι του πως εγώ να σκεφτεί.

Gια να εκπαιδέψουμε τον στρατό του μυαλού μας πρέπει να του υποβάλλουμε οργανόγραμμα να ξεχωρίζει το επείγον το άχρηστο το απαραίτητο και το άσκοπο.
Αν δεν βάλουμε σε τάξη το μυαλό μας πως μπορούμε να βάλουμε σε τάξη την ζωή μας;

Ένα συγκροτημένο μυαλό μπορεί να οδηγήσει στην οξύνοια την διορατικότητα και την αυτοπεποίθεση.
Η πειθαρχία που οφείλουμε να επιβάλλουμε στον εγκεφαλικό μας στρατό δεν αποκλείει την ψυχαγωγία το γέλιο ή το παιγνίδι και έτσι να νιώθουμε πιο ασφαλείς πιο δημιουργικοί και χαρούμενοι.
Η χορδή του τόξου δεν πρέπει να είναι συνεχώς τεντωμένη να χαλαρώνει και λίγο για να μη χάνει την ελαστικότητα του.
Η διατροφή του στρατού μας η χαμηλή ποιότητα του συσσιτίου έχει γίνει αφορμή για πολλές εξεργέσεις.
Στο άλλο άκρο η πολυφαγία ρίχνει το σώμα σε πολλές περιπέτειες και το πλαστικό φαγητό υπονομεύει και το σώμα και το πνεύμα μας.
Ο Αλέξανδρος ήταν εγκρατής στην πολυφαγία και αρνήθηκε τα φαγητά και τα γλυκίσματα που του έστειλε η βασίλισσα της Καρίας.
Ο εγκεφαλικός μας στρατός δεν επηρεάζεται μόνο από την διατροφή που λαμβάνουμε αλλά και από τους ήχους που δέχεται. Οι ήχοι της σύγχρονης ζωής μας είναι πολύ σκληροί και μονότονοι οι διασκεδάσεις μας παράφωνες και η μουσική σκληρή. Ο θόρυβος σκοτώνει την ευφυΐα και η έλλειψη ύπνου μας φθείρει γρήγορα.

Το ηθικό του στρατού μας.
Το ηθικό του στρατού μας είναι η ψυχική δύναμη που κινεί ένα άνθρωπο στην δράση και στην ζωή. Είναι σαν τον αιθέρα της ελληνικής φιλοσοφικής σκέψης ένα στοιχείο που διαποτίζει όλα τα αλλά.
Ένας στρατός άριστα εξοπλισμένος με την γνώση και την παιδεία εκπαιδευμένος με την πειθαρχία ξεκούραστος σωστά αναθρεμμένος με υψηλό ηθικό ε εγρήγορση ετοιμότητα εύστροφος έτοιμος να αντεπεξέλθει τόσο ικανά και στην χρήση του δεξιούς και του αριστερού ημισφαιρίου σε ώρα μάχης.

 Η Ελληνική στρατιωτική κληρονομιά
Ο στρατιώτης και ο αγρότης μπορεί να είναι λησμονημένοι και περιφρονημένοι στον πολιτισμό μας στον Ελληνικό όμως πολύτιμο κατείχαν κεντρική θέση στην κοινωνία.
Δεν υπάρχει υψηλότερη μορφή στον πέμπτο αιώνα διανοητική λογοτεχνική πολιτική που δεν είχε ένα αγρό ή δεν πολεμούσε. Πολύ συχνά έκανε και τα δύο.

Πόλεμος πατήρ πάντων
Αναφωνεί ο Ηράκλειτος.


Ο Τρωικός πόλεμος με τον θυμωμένο Αχιλλέα τον πεισματάρη Αίαντα και τον πολυμήχανο Οδυσσέα αποτελεί το πλαίσιο της Ελληνικής τραγωδίας.
Ο Ελληνικός τρόπος πολέμου απετέλεσε τον πυρήνα της μεταγενέστερης δυτικής στρατιωτικής παράδοσης και δεν είναι μόνο το θάρρος. Αφορά λίγες βασικές αξίες που αποστάχθηκαν από τις πολιτισμικές πολιτικές και οικονομικές πρακτικές της πόλης κράτους.
Ο Ελληνικός πόλεμος είναι μία μόνο επέκταση της Ελληνικής κοινωνίας και έτσι όπως η φιλοσοφία η δημοκρατία η προσωπική ελευθερία και η ελεύθερη έκφραση είναι ιδέες που δεν συναντώνται παρά μόνο στην Μεσόγειο και οι στρατιωτικές αξίες μοναδικές για να πετύχουν τους στόχους για τους οποίους σχεδιάστηκαν.

Η στρατιωτική ικανότητα των Ελλήνων μπορεί να συμπεριληφθεί σε 8 γενικές συνήθειες και πεποιθήσεις μοναδικές στην Ελληνική και μετέπειτα Ευρωπαϊκοί παράδοση.
Προηγμένη τεχνολογία
Ανώτερη πειθαρχία
Ευδία στην ανταπόκριση
Δημιουργία στρατού που στηρίζεται σε ελεύθερους πολίτες
Επιλογή αποφασιστικής σύγκρουσης
Κυριαρχία του πεζικού
Συστηματική χρησιμοποίηση του κεφαλαίου για τον πόλεμο
Ηθική αντίθεση στην στρατοκρατία.
Η ταχύτητα πρώτος σύμμαχος ήταν η φιλοσοφία του Αλέξανδρου.
Ήταν ο πιο γρήγορος απ όλους και ο χρόνος σταθερός σύμμαχος του.
Ποτέ δεν έχανε χρόνο αναλύοντας υπερβολικά τις καταστάσεις
Και η ιστορία δεν γνώρισε ούτε πριν ούτε μετά άλλο γεγονός τόσο καταπληκτικό.
Τα μαχητικά του σώματα ήταν η φάλαγγα οι υπασπιστές το ιππικό οι ψιλοί οι αξιωματικοί οι αργυρασπίδες οι βασιλικοί παίδες.


Αν δεν γνωρίζει κανείς που πηγαίνει κανένα μέσο δεν μπορεί να τον πάει κάπου.
Πρώτα πρέπει να υπάρχει ο στόχος για να μη περιπλανάται σαν ένα πλοίο χωρίς πυξίδα.
Η κίνηση είναι το οξυγόνο του μυαλού και του σώματος το ελιξίριο της νεότητας.
Σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε από τα Ελληνικά δελτία ειδήσεων ένας καθηγητής του Χάρβαρντ χαρτογράφησε τον εγκέφαλο του Έλληνα λέγοντας ότι είναι ο μοναδικός που σπάει τους κανόνες και πρωτοπορεί. Η γη κατοικείται από εκατομμύρια ανθρώπων που λειτουργούν στα πλαίσια των κανόνων.

Υπάρχει όμως ένας τύπος εγκεφάλου που λειτουργεί με τον δικό του τρόπο.
Ο Ελληνικός!
Δεν συμβιβάζεται δεν περιορίζεται σπάει τα δεσμά του οδηγείται σε νέα συμπεράσματα νέες αποκαλύψεις και κάνει το θαύμα.
Αυτό κατά πάσα πιθανότητα είναι το περίφημο γονίδιο το Ελληνικό και ο φόβος για το απρόβλεπτο της Ελληνικής σκέψης.

Η αυτογνωσία του ηγέτη
Ποιος κυβερνά την ζωή σας;
Χρειάζεται βαθιά ενδοσκόπηση των ενεργειών για τις βαθύτερες αιτίες των πράξεων μας αντικρίζοντας τον εαυτό μας ξεκάθαρα όπως είναι:
Χειραγωγημένος νωθρός ελεγμένος μπερδεμένος ευνουχισμένος.

Μόνο όταν αντικρίσουμε τον εαυτό μας απογυμνωμένο από τα ενδύματα της υποκρισίας μας θα κατορθώσουμε να συλλάβουμε τις διαστάσεις τους τις δυνατότητες του και τις αδυναμίες του.

Πως θα χρησιμοποιήσουμε την στρατηγική στην ζωή μας εάν δεν γνωρίζουμε να ταξινομούμε να ιεραρχήσουμε τα σημαντικά από τα λογότερο σημαντικά εάν δεν μπορούμε να διακρίνουμε τα συμβαίνοντα και αμφιταλαντευόμαστε άσκοπα ως προς την επιλογή;

Για να επικοινωνήσει κανείς με τους άλλους πρέπει να διαθέτει ένα επαρκές γλωσσικό όργανο. Η Ελληνική γλώσσα διαθέτει 1000000 γλωσσικούς τύπους και υπερβαίνει την 1000.000 της Γαλλικής και τις 120.000της Γερμανικής, και τους καταδικάζουμε στην λήθη επηρεασμένοι από το ρεύμα του ξενισμού.
Πρέπει να εξαλείψουμε αυτό το αίσθημα της κατωτερότητας που μας ταπεινώνει σαν λαό και αποτυπώνεται σε όλα τα είδη έκφρασης.


Η γλώσσα μας υπήρξε πάντοτε εξαγώγιμη και από την εποχή του Αλεξάνδρου έγινε διεθνής.
Η συντριπτική πλειοψηφία λέξεων που αφορούν ορολογία των επιστημών είναι Ελληνικές. Επιπλέον οι αρχαίες Ελληνικές λέξεις έχουν κάτι το αριστοκρατικό και συνάμα γοητευτικό.
Τα αρχαία Ελληνικά δεν είναι δύσκολα.


Δύσκολα τα κατέστησαν οι χιλιάδες αγράμματοι δάσκαλοι του παρελθόντος με τα προχειρογραμμένα συγγράμματα.
Η σημασία μιας γλώσσας δεν εξαρτάται μόνο από τον πληθυσμός αυτών που την μιλούν αλλά και από την συμβολή του λαού αυτού στην ζωή της ανθρωπότητας.
Αν η γλώσσα μας επηρέασε τόσο τον παγκόσμιο πολιτισμό και τον επηρεάζει και σήμερα αυτό είναι απόδειξη για την σπουδαιότητα της και την θέση της ως μητέρα των γλωσσών.
Ο ανθρώπινος πολιτισμός έχει φθάσει σε αδιέξοδο .


Αυτό που μας συμβαίνει σαν έθνος δεν είναι η απώλεια του αρχαίου πολιτισμού αλλά η απώλεια της φλόγας που θα αναζωπυρώσει ένα νέο Ελληνικό πολιτισμό.

Πολλές φορές οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι μας λένε «κόψε τα παράπονα, το μουρμουρητό και τα κλάματα. Τα πράγματα δεν είναι και τόσο άσχημα. Να σκέφτεσαι θετικά!». Εμείς τους κοιτάμε με μισό μάτι, τους λέμε να μας αφήσουν στην ησυχία μας, χτυπάμε την πόρτα κλείνοντάς τη δυνατά πίσω μας και κεκλεισμένων των θυρών μονολογούμε... «Δεν καταλαβαίνουν; Ο κόσμος μου χάνεται και αυτοί μου παριστάνουν τους φιλόσοφους. Κύριε Ελέησον!».

Οι αρνητικές σκέψεις μας οδηγούν σε λάθος δρόμο
Η αλήθεια είναι πως ο εσωτερικός μας κόσμος αντανακλάται στο πώς καθρεφτίζονται τα πάντα γύρω μας και στο πώς αντιδρούμε στις καταστάσεις που μας περιτριγυρίζουν. Δεν σας έτυχε ποτέ να νιώθετε ωραία και να σας φαίνονται τα πάντα γεμάτα ομορφιά, αγάπη, όλα τόσο φωτεινά και τα πάντα πιθανά; Και τώρα θυμηθείτε και μία φορά που δεν νιώθατε όμορφα... Όλα σας φαίνονταν πως πάνε στραβά, o κόσμος φαινόταν μαύρος και άραχνος και η ζωή σας έμοιαζε να είναι γεμάτη από άλυτα προβλήματα...
Φυσικά, όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, εμείς αρχίζουμε να φταίμε τους γονείς μας, το σχολείο, τους φίλους μας, τη ζωή, την κυβέρνηση, την τύχη μας και το σύμπαν! Φοβόμαστε και τα παρατάμε. Αποφεύγουμε έτσι τις προσπάθειες να αντιμετωπίσουμε «το κακό που μας βρήκε» ασχέτως αν τα αποτελέσματα θα ήταν θετικά.

Πάρτε τον έλεγχο στα χέρια σας
Πρέπει να περπατήσουμε στο άγνωστο και αυτό φυσιολογικά είναι κάτι που φοβίζει. Μαζί με αυτό, φοβόμαστε ότι δεν θα μπορέσουμε να πάρουμε τον έλεγχο των καταστάσεων και ότι θα αποτύχουμε στις προσπάθειες επίλυσης των προβλημάτων μας. Και μιας και φταίνε όλοι οι άλλοι για τα προβλήματά μας, που η ζωή δεν μας χαμογέλασε, εμείς αφήνουμε τον εαυτό μας καταδικασμένο μέσα στη μιζέρια του. Οι αρνητικές αυτές σκέψεις έχουν σαν αποτέλεσμα την αρνητική προδιάθεση και τα αρνητικά για μας αποτελέσματα. Δεν είμαστε στην καλύτερη δυνατή για μας κατάσταση να αντιμετωπίσουμε τις αναποδιές. Αυτό συμβαίνει γιατί οι αρνητικές σκέψεις από μόνες τους δημιουργούν εκνευρισμό, θυμό, θλίψη και επομένως νιώθουμε ότι χάνουμε τον έλεγχο, δυσκολευόμαστε να συγκεντρωθούμε, μας κυριεύει ο φόβος και μας χτυπά κατακούτελα ο πανικός. Όπως καταλάβατε, οι αρνητικές σκέψεις είναι χαμένη ενέργεια γιατί μας βάζουν όλους, ανεξαιρέτως, σε λάθος δρόμο.

Οι σκέψεις καθορίζουν τη ζωή μας
Είναι γεγονός ότι πολλά πράγματα και καταστάσεις δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε. Είναι επίσης γεγονός ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι για το πώς θα αντιμετωπίσουμε μελλοντικά ή το πώς αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή τα προβλήματα και τις καταστάσεις αυτές. Όλοι έχουμε τους αρνητικούς και τους θετικούς πυρήνες σκέψης. Ανάλογα με την ψυχική μας κατάσταση χρησιμοποιούμε είτε το ένα, είτε το άλλο. Μπορούμε να βάλουμε εσκεμμένα σε εφαρμογή τη θετική και όχι την αρνητική σκέψη. Όταν μιλάμε για θετική σκέψη εννοούμε: να επιλέξουμε σκόπιμα ότι θα βλέπουμε την καλή όψη των πραγμάτων, ρεαλιστικά, όχι εξωπραγματικά, να εκφράζουμε αυτά που νιώθουμε και να τα επιδιώκουμε, να συμπαθούμε τον εαυτό μας (πάνω από όλα), να ενδιαφερόμαστε για τους άλλους γύρω μας, να μην θυματοποιούμε τον εαυτό μας με το να σκύβουμε το κεφάλι πάντοτε, αλλά και να μην το παίζουμε νταήδες. Βάζοντας τον εαυτό μας στο πλαίσιο της θετικής σκέψης, από όπου μπορούμε να νιώσουμε καλύτερα για μας και τις δυνατότητές μας, μπορούμε πιο εύκολα και με ηρεμία να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις καταστάσεις και τα προβλήματά μας. Στο κάτω-κάτω της γραφής, είμαστε ό,τι πιστεύουμε και πάντοτε πράττουμε ανάλογα με αυτά τα πιστεύω. Οι σκέψεις καθοδηγούν τις πράξεις μας, για αυτό και η ποιότητα των σκέψεών μας καθορίζει και την ποιότητα της ζωής μας. Οι θετικές σκέψεις αποφέρουν θετικά αποτελέσματα και μπορούν να μας φέρουν πιο κοντά στην ευτυχία. Όσο πιο κοντά στην ευτυχία νιώθουμε, τόσο πιο πολύ είμαστε σε θέση να κάνουμε και τους γύρω μας ευτυχισμένους.

Τα πράγματα δεν θα βελτιωθούν από μόνα τους
Ελπίζω να μην έχετε καθίσει στον καναπέ σας και να αρχίσατε με όλη σας την καλή διάθεση να φαντάζεστε όλα εκείνα τα καλά και όμορφα πράγματα που θα θέλατε να σας συμβούν! Ουρανοκατέβατα δεν θα έρθουν να σας χτυπήσουν την πόρτα. Σκεφτείτε το αλλιώς: Θα κερδίσετε τα εκατομμύρια του Λόττο αν δεν παίξετε Λόττο; Πρωταρχικό βήμα στο να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας, τον τρόπο που ερμηνεύουμε τη ζωή μας, και έτσι την αντιμετώπισή μας απέναντι σε ανεπιθύμητες καταστάσεις είναι η απόφασή μας να αναλάβουμε τις ευθύνες των πράξεων και των συναισθημάτων μας. Παίρνοντας έτσι τον έλεγχο του πρώτου παράγοντα για αλλαγή, δηλαδή του εαυτού μας, παίρνουμε και περισσότερο τον έλεγχο της ζωής μας.

Τα κλειδιά της επιτυχίας
Όταν τα πράγματα δεν μας πάνε πρίμα, δεν τα παρατάμε! Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Αυτά που μπορούμε να αλλάξουμε είναι εκείνα που εμείς, σαν άτομα, φέρουμε την ευθύνη και έτσι τον έλεγχο για αλλαγή, είτε αυτά είναι η άσχημη κατάληξη των καταστάσεων που αντιμετωπίζουμε, είτε είναι οι αντιδράσεις προς τις δυσάρεστες για μας καταστάσεις. Με ηρεμία (όταν πια έχουμε ξεπεράσει το σοκ από την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε) εξετάζουμε και αξιολογούμε την κατάσταση και το πώς νιώθουμε για τον εαυτό μας και τους άλλους, τους οποίους αφορά η τρέχουσα κατάσταση (έμμεσα και άμεσα). Αποφασίζουμε τι θέλουμε να αλλάξουμε και πώς και φυσικά σε ποιο βαθμό μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση ή το πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί. Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε, γιατί έχουμε αυτογνωσία και γνώση για τα όριά μας. Ακολούθως βάζουμε τις προτεραιότητές μας για να μπορέσουμε να πάρουμε ένα-ένα τα κομματάκια του παζλ και να τα αντιμετωπίσουμε μεθοδικά και προσεχτικά. Ταξινομώντας τις προτεραιότητές μας, θέτουμε και ρεαλιστικούς στόχους. Το δεν μπορώ και το δεν ξέρω διαγράφονται. Ναι έχουμε τα όριά μας και χρειάζεται να τα γνωρίζουμε, αλλά όχι και να τα χρησιμοποιούμε σαν δικαιολογίες για αποφυγή της αντιμετώπισης καταστάσεων. Δεν αποφεύγουμε έτσι τις προσπάθειες να αντιμετωπίσουμε «το κακό που μας βρήκε». Ξεκινούμε έτσι να περπατήσουμε το μέχρι τώρα άγνωστο. Όμως τώρα πια δεν είναι άγνωστο γιατί έχουμε κατεύθυνση και προορισμό. Μαζί με αυτά δεν φοβόμαστε ότι δεν θα μπορέσουμε να πάρουμε τον έλεγχο των καταστάσεων γιατί τον έχουμε ήδη πάρει, και είμαστε στην καλύτερη δυνατή για μας κατάσταση να αντιμετωπίσουμε τις αναποδιές. Η αυτοπεποίθησή μας και η πίστη στον εαυτό μας ανοίγουν το δρόμο για τη λύση των προβλημάτων μας και για την πραγματοποίηση των στόχων μας. Αυτό εξακριβώνεται σε όλους τους τομείς της ζωής μας.
Όταν έχουμε την επιθυμία και τα όνειρα και βάλουμε σε εφαρμογή τη θετική σκέψη, μπορούμε να έχουμε και τη δύναμη, αλλά και την αυτοπεποίθηση να εργαστούμε για αυτά και να τα πραγματοποιήσουμε. Αυτό ίσως να μην είναι εύκολο σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά μετά από κάποιο σύντομο χρονικό διάστημα η προσέγγιση ανεπιθύμητων καταστάσεων γίνεται πιο εύκολη.


01

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ




02

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ




03

ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ



Copyright© 2014 aloe-vera-forever.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος