Οι αλλαγές στην ζωή μας

Κάποιες φορές, οι αλλαγές στην ζωή μας είναι αναπόφευκτες
Μερικές φορές είναι αναγκαίες. 
Άλλες τις επιλέγει η ζωή για μας.
Και είναι και εκείνες που χρειάζονται τον κόπο και τον πόνο μας για να καταφέρουμε να ανέβουμε ένα σκαλοπάτι παραπάνω στην εξέλιξή μας…..Ορισμένες φορές είναι μικρές αλλαγές που ίσα ίσα αγγίζουν την ρουτίνα μας .
Και άλλοτε είναι αλλαγές που καθιερώνουν μια καινούργια καθημερινότητα . 

Ίσως στον τρόπο ζωής , σε μια άλλη δουλειά , πόλη , είτε και χώρα ακόμη . H διαδικασία των αλλαγών στη ζωή μερικές φορές είναι μια αγχώδης και τραυματική εμπειρία, ακόμα και όταν είναι < καλές > αλλαγές.
Όπως στην προσωπική μας ζωή, έτσι και στην επαγγελματική υπάρχουν ορισμένες περίοδοι που συχνά μας σημαδεύουν και μπορούν να μας οδηγήσουν ακόμη και σε αλλαγή πορείας. 
H απογοήτευση, η αμφισβήτηση, η έλλειψη νοήματος, ακόμη και ύστερα από μια επαγγελματική επιτυχία, χαρακτηρίζουν συνήθως τις κρίσεις αυτές, που επηρεάζουν ολόκληρη τη ζωή μας.
Αλήθεια, πώς φανταζόμαστε την επαγγελματική μας ζωή; 
Σαν ένα μακρύ, ήσυχο ποτάμι που κυλάει με τον ίδιο ρυθμό συνέχεια μέχρι να φτάσει στο τέρμα του ή σαν ένα ορμητικό ρεύμα νερού που στρίβει, περνάει βράχια, φαρδαίνει, ώσπου να καταλήξει στη θάλασσα;

Εκπληκτικό πραγματικά το πόσα πράγματα δεν γνωρίζουμε για το σώμα  & τον εαυτό μας
Από την στιγμή που γεννηθήκαμε & ήρθαμε στο κόσμο αυτό. 
Προσέξτε να δείτε το τη γίνεται & πως συμπεριφέρεται ο εγκέφαλο μας . 
Και για ποιο λόγο αντιστεκόμαστε οτα προσπαθούμε να κάνουμε μια αλλαγή στην ζωή μας. 

Ο νους απορροφά εντυπώσεις και ιδέες ,φωτογραφίζει εικόνες και παραστάσεις την στιγμή που βλέπουμε κάτι, 
ένα αντικείμενο. Οι εντυπώσεις προχωράν στον εγκέφαλο και παίρνουν την μορφή ιδέας.
Ο εγκέφαλος αναγνωρίζει διερμηνεύει και έχει την ικανότητα να αποφασίζει να κάνει πράξεις τις σκέψεις του να ξεχωρίζει να διαλέγει. Είναι εύπλαστος και μπορεί να αλλάξει, είναι ανοιχτός σε κάθε τι καινούργιο και μοιάζει σαν τον υπολογιστή. 
Εχει τις δικές του λειτουργίες τα δικά του χαρακτηριστικά ,τις δικές του σταθερές και μεταβλητές αλλά πάντα πάντα εξαρτάται από την πρώτη κατασκευή του και από το ποιες πληροφορίες τον φορτώνουμε. 

Αν δεν τον γεμίζουμε με πληροφορίες εικόνες κλπ θα είναι ένα άδειο κουτί που θα κάνει συνεχώς τα ίδια πράγματα, τα ίδια αυτά που το πρωτομάθαμε όταν τον εγκαταστήσαμε . 
Οσο όμως τον αναβαθμίζουμε του προσθέτουμε νέες τεχνολογίες, νέες εικόνες, αυτό προσαρμόζεται και ακολουθεί τον δρόμο που του χάραξες και οι λειτουργίες του είναι πιο γρήγορες και πιο σωστές.
Ενας βελτιωμένος υπολογιστής...μα ο ίδιος...

Κάποιες στιγμές στην ζωή μας θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων των καταστάσεων να προβούμε σε διαθρωτικές αλλαγές από το τωρινό μας υπόβαθρο σε ένα μελλοντικό στάτους. 
Η αλλαγή αυτή μπορεί να είναι κοινωνική, οικογενειακή ψυχολογική ή γενικότερα αλλαγή ζωής. 
Οι σκέψεις όμως οι φράσεις που από μικροί εισέβαλαν στον νου μας χωρίς εμείς οι ίδιοι να τις επιλέξουμε και έγιναν βιώματα πιστεύω αρχές πρέπει, κατόρθωσαν να εξουσιάζουν όλο μας το είναι και να καθοδηγούν την πορεία της ζωής μας. 
Η αλλαγή όσο και να προσπαθούμε όμως δεν είναι εφικτή αν αυτά τα στάνταρ που θεωρούμε δεδομένα δεν αλλάξουν και αντικατασταθούν από τα δικά μας τα νέα.

Είναι οι συνήθειες που είναι αναγνωρίσιμες από τον νου και οικείες ασφαλής για αυτόν και αυτές τις εντολές δίνει. Το καινούργιο την πρώτη φορά το βλέπει σαν εχθρό που επιτίθεται σε αυτά που κατέκτησε και αμέσως κινητοποιείται για να το εξουδετερώσει, και το καταφέρνει. Για να αποφευχθεί αυτό πρέπει να βομβαρδιστεί με νέα δεδομένα, τόσα δυνατά και ολοκληρωτικά, που θα αντικαταστήσουν τα παλιά και ο νους θα υποκύψει στα νέα, και θα τα κάνει δικά του.Σκεφτείτε το όπως όταν αποφασίζεται να αλλάξετε σπίτι να αλλάξετε γειτονιά να αρχίσετε μια νέα ζωή,να αναθεωρήσετε τις σκέψεις σας και τα πιστεύω σας τα θέλω σας ,και ενώ πάτε σε καινούργιο σπίτι σε καινούργια γειτονιά μεταφέρετε απλά τα ίδια έπιπλα απο το παλιό σας οίκημα και το διακοσμείτε όπως το παλιό σας σπίτι,κάθεστε στην ίδια πολυθρόνα που καθόσασταν παλιά και κοιτάτε τις ίδιους πίνακες στον νέο τοίχο όπως και στον παλιό.Ζείτε με τις ίδιες εικόνες και νοιώθετε πως τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Ή όπως όταν θέλουμε μια αλλαγή, και επειδή οι άνθρωποι κάνουν πιο εύκολα τις λιγότερο ανώδυνες αλλαγές αρχίζουμε πρώτα από την διακόσμηση, αλλάζουμε τις κουρτίνες, τα καλύμματα βάφουμε τους τοίχους με άλλο χρώμα, και ενώ στην αρχή νοιώθουμε ευχαριστημένοι και ανανεωμένοι με τον καινούργιο χώρο, μετά από λίγο ξανανιώνουμε την ίδια αίσθηση την ίδια μυρωδιά της συνηθισμένης ζωής μας. 

Ο εγκέφαλος ξέρει που ζει ,ξέρει να αναγνωρίζει τα παλιά ήθη και συνήθειες και προσαρμόζει τις λιγοστές αλλαγές στην ίδια ατάραχη βάση δεδομένων και συνεχίζει να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο..
Αν θέλουμε να αλλάξουμε ζωή να διαβούμε σε έναν άλλον δρόμο κάνουμε ριζικές αλλαγές, πετάμε τα παλιά έπιπλα πηγαίνουμε στο νέο σπίτι με καινούργια έπιπλα, σε καινούργια γειτονιά και αντικαθιστούμε τις παλιές εικόνες με νέες..έτσι ο εγκέφαλος έχει τώρα φρέσκα δεδομένα και εμείς είμαστε έτοιμοι να τον προσαρμόσουμε στην καινούργια ζωή να σκεφτεί διαφορετικά και έτσι όπως θέλουμε απαλλαγμένος από τα στάνταρ του παρελθόντος..
                                                                          Κανε κλικ για περισσότερα
                                                          Αυτοπεποίθησή στη ζωή.01

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ
02

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ
03

ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗCopyright© 2014 aloe-vera-forever.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος