Forever Absorbent-C - Περισσότερες πληροφορίες

Η βιταμίνη C αποτελεί το πιο γνωστό και ευρύτερα

Περί το 1742, ο χυμός λεμονιού & πορτοκαλιού  ήταν γνωστός για την αποτροπή του σκορβούτου, μίας εξουθενωτικής ασθένειας που έπληγε συχνά τους ναυτικούς. Ωστόσο, μόλις το 1928 προσδιορίστηκε ότι το ευεργετικό συστατικό στο χυμό λεμονιού δεν ήταν άλλο παρά η Βιταμίνη C.

Στη σημερινή εποχή, αυτό που παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον δεν είναι η δυνατότητα της Βιταμίνης C να θεραπεύει το σκορβούτο, αλλά η ικανότητά της να προστατεύει τα κύτταρα. Ως το κατ’ εξοχήν υδατοδιαλυτό αντιοξειδωτικό του σώματος, η Βιταμίνη C βοηθάει στην καταπολέμηση της ζημιάς που προκαλείται από ασταθή μόρια οξυγόνου, γνωστά και σαν «Ελεύθερες Ρίζες» ειδικά σε εκείνες τις περιοχές που το μεγαλύτερο μέρος τους περιέχει νερό, όπως το εσωτερικό μέρος των κυττάρων.

                        Ασκορβικό Οξύ: Τίποτα παραπάνω απο βιταμίνη C

Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής Η διατροφική εκπαίδευση πρέπει να αποτελέσει κυρίαρχο μέλημα των αρμόδιων φορέων, προκειμένου να προασπιστεί η υγεία όλων των πολιτών. Πρόσφατα καταναλωτές επικοινώνησαν με το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής «καταγγέλοντας», ότι στον αγαπημένο τους χυμό, αναγράφονταν ότι είχε γίνει προσθήκη ασκορβικού οξέος Το ασκορβικό οξύ λοιπόν, δεν είναι τίποτα άλλο από τη γνωστή σε όλους μας βιταμίνη C.

Μάλιστα αν ανατρέξουμε στις ετικέτες πολλών τροφίμων που καθημερινά χρησιμοποιούμε, θα δούμε να αναγράφεται αυτή ακριβώς η χημική ονομασία της βιταμίνης C. Η βιταμίνη C συμμετέχει σε πολλά ενζυμικά συστήματα και είναι απόλυτα απαραίτητη για το σχηματισμό και τη διατήρηση του κολλαγόνου. Είναι επίσης απαραίτητο να λαμβάνεται μέσω της διατροφής, μιας και ο άνθρωπος, σε αντίθεση με όλα τα άλλα θηλαστικά, δεν συνθέτει βιταμίνη C.

   Συγκεκριμένα, η Βιταμίνη C .

  • Ενισχύει τα τριχοειδή αγγεία και τα τοιχώματα των κυττάρων
  • Συμμετέχει στο σχηματισμό κολλαγόνου (Επιταχύνει την επούλωση πληγών, διατηρεί υγιείς τους συνδέσμους (που συνδέουν τους μύες με   τα οστά), τους τένοντες (που συνδέουν τα οστά μεταξύ τους) και τα ούλα 
  • Εποχή με ιώσεις και δοκιμασία του ανοσοποιητικού μας: 
  • Η Βιταμίνη C βοηθά το σώμα να διατηρεί υγιείς ιστούς και δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ  βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου από τις τροφές.
  • Βοηθάει στην πρόληψη 
  • Αποτρέπει το σχηματισμό καταρράκτη
  • Σαν αντιοξειδωτικό προστατεύει από τον καρκίνο και τις καρδιαγγειακά θέματα. 
  • Μειώνει τα συμπτώματα γρίπης, συντομεύει τη διάρκεια μιας αναρρωσεις
  • Συμμετέχει στην παραγωγή αιμοσφαιρίνης και βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου από τις τροφές

Οι ανάγκες κάθε ατόμου στη βιταμίνη αυτή ποικίλλουν. Οι εγκυμονούσες χρειάζονται μεγαλύτερες ποσότητες, όπως και οι καπνιστές, καθώς το κάπνισμα φαίνεται ότι σκοτώνει τη βιταμίνη C.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C είναι τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, λεμόνια, μανταρίνια), τα πράσινα λαχανικά (πιπεριές, μπρόκολα), οι ντομάτες και οι πατάτες με τη φλούδα. Επίσης, πηγή της βιταμίνης C είναι τα ακτινίδια, οι φράουλες, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα φραγκοστάφυλα και τα μούρα

χρησιμοποιούμενο διατροφικό συμπλήρωμα. Κι όμως, υπάρχουν πολλοί που, αν και εξοικειωμένοι με τις χρήσεις του συγκεκριμένου πολυδύναμου θρεπτικού συστατικού, θα εκπλαγούν ανακαλύπτοντας τα ευεργετικά οφέλη της βιταμίνης C στον οργανισμό μας.
Η βιταμίνη C έχει τεράστια σημασία για την ανάπτυξη και την καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού και είναι αναγκαία για τις διάφορες μεταβολικές λειτουργίες.01

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ
02

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ
03

ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗCopyright© 2014 aloe-vera-forever.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος