Το σκόρδο προέρχεται από την Κεντρική Ασία. Το επιστημονικό του όνομα είναι Alium sativum και αποτελεί μέλος της οικογένειας των Liliaceae, όπου ανήκουν επίσης, μεταξύ των άλλων, το κρεμμύδι και τα πράσα. Το σκόρδο μπορεί να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης. Μελέτες της Ιατρικής Σχολής του Harvard υποστηρίζουν την υπολιπιδαιμική δράση του σκόρδου. ‘Αλλα δεδομένα δείχνουν, ότι το σκόρδο συμβάλλει σημαντικά στην μείωση τηςσυστολικής αρτηριακής πίεσης. Η γερμανική επιτροπή για τα βότανα (Commission Ε) προσθέτει στις επιστημονικές ενδείξεις του σκόρδου και την υπέρταση.
Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και ως προς την αθηροσκλήρυνση και τις συνέπειες της. Το σκόρδο μπορεί λοιπόν να εμποδίσει τις θρομβώσεις μέσα στα αγγεία και να εμποδίσει την εξέλιξη της αθηρωματικής πλάκας. Πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι τι σκόρδο μειώνει τους δείκτες καρδιαγγειακού κινδύνου σε καπνιστές και παχύσαρκους. Στην διάρκεια των αιώνων, το σκόρδο έχει χρησιμοποιηθεί σε όλο τον κόσμο στη μάχη κατά των βακτηριακών λοιμώξεων.
Μπορεί να σκοτώσει πολλούς τύπους βακτηρίων, μερικών ιών και μυκήτων, καθώς και εντερικών παρασίτων. Τέλος, παρουσιάζει αποτελεσματικότητα στην εκρίζωση του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού, μικροβίου που αποδεδειγμένα ευθύνεται γιαπολλές περιπτώσεις πεπτικού έλκους.Περιέχει θειούχες και άλλες ουσίες, οι οποίες
επιβραδύνουν ή προλαμβάνουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. Οι θειούχες ενώσεις του σκόρδου, φαίνεται ότι προκαλούν βλάβες στα καρκινικά κύτταρα, καθώς αυτά αυξάνονται με ταχύ ρυθμό. Τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα τεκμηριώνουν ότι υπάρχει μια στενή συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης του σκόρδου και της πρόληψης του καρκίνου του στομάχου και του προστάτη. |
Αρχική > Προϊόντα Ενέργειας & Τόνωσης ( Σκευάσματα για διάφορες χρήσεις με μοναδικά αποτελέσματα ) > Ισχυρό αντιοξειδωτικό Σκόρδο & το Θυμάρι Βοηθά στην προστασία του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες !! >