Aloevera-Τι είναι το ORAC ;


Τι είναι το ORAC ;                                                                          

Το Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) είναι μια μέθοδος για την μέτρηση των αντιοξειδωτικών ικανοτήτων που έχουν βιολογικά προϊόντα και χημικές ουσίες. Η διαφορετικά το ORAC μετράει την «αντιοξειδωτική δύναμη» ενός προϊόντος Τι είναι ο δείκτης ORAC;

Ο δείκτης ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity – Ικανότητα Απορρόφησης Ριζών Οξυγόνου) απεικονίζει τη δύναμη που παρουσιάζει ένα τρόφιμο προκειμένου να είναι σε θέση να καταστρέψει τις ελεύθερες ρίζες. Στην πράξη ο δείκτης ORAC αποτελεί το αντιοξειδωτικό «νόμισμα» του οργανισμού, δηλαδή τη μονάδα μέτρησης της αντιοξειδωτικής απαίτησης του οργανισμού και πρόσληψης   από τα τρόφιμα, όπως ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωση της ενέργειας (θερμίδων).

Πόσες μονάδες ORAC χρειάζομαι;

Η διατροφή σε φυσιολογικές καταστάσεις, βάσει της σύστασης του Αμερικάνικου Οργανισμού Γεωργίας (U.S.D.A.), θα πρέπει να περιέχει καθημερινά 30005000 μονάδες ORAC. Ωστόσο, είναι βέβαιο πως ο καθένας έχει τις δικές του ατομικές ανάγκες σε μονάδες ORAC, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις θερμίδες. Βάσει ειδικών διαγνωστικών μεθόδων προσδιορίζονται επακριβώς οι ανάγκες του οργανισμού σε μονάδες ORAC, οι οποίες και εξασφαλίζονται από τρόφιμα ανώτατης βιολογικής αξίας.

Πότε χρειάζομαι περισσότερες μονάδες ORAC ;

Η αντιοξειδωτικές ανάγκες του κάθε ανθρώπου είναι καθαρά προσωπικές και εξαρτάται από τις συνθήκες της ζωής, τα επίπεδα άγχους, τις ώρες ύπνου, την  έκθεση σε περιβαλλοντικούς και διατροφικούς προ-οξειδωτικούς παράγοντες (μόλυνση, ραδιενέργεια, κάπνισμα, ζωικά λιπαρά, ορμόνες & χημικά των τροφίμων κ.λ.π.). Στις περιπτώσεις αυτές οπωσδήποτε η αντιοξειδωτική πρόσληψη μέσω της διατροφής θα πρέπει να είναι υψηλότερη!

Έχει αποδειχθεί ότι μια ανεπάρκεια σε αντιοξειδωτικά δημιουργεί κυτταρικές βλάβες και προκαλεί την ανάπτυξη των ελευθέρων ριζών, που με την πάροδο του χρόνου οδηγούν σε επιτάχυνση της γήρανσης και των χρόνιων παθήσεων όπως οι καρδιοπάθειες, ο διαβήτης, η αρθρίτιδα και o καρκίνος .

Αλλά πως ξέρει ο μέσος άνθρωπος τι ποσότητα αντιοξειδωτικών παίρνει όταν τρώει για να μπορέσει να πολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες και την γήρανση; Το ORAC είναι η απάντηση.

Το ORAC μας λέει ποια είναι η αξία των τροφίμων ή / και συμπληρωμάτων για να μας καθοδηγήσει για να διατηρήσουμε σε επαρκεί επίπεδα τα αντιοξειδωτικά στο οργανισμό έτσι ώστε να χρησιμοποιούμε τα οφέλη τους. Το ORAC εκφράζεται σε μονάδες ή αξίες και όσο υψηλότερη είναι η τιμή, τόσο μεγαλύτερη είναι η αντιοξειδωτική δύναμη.


Σύμφωνα με τις έρευνες, θα πρέπει να καταναλώνουμε περίπου 3000-5000 μονάδες την ημέρα για να διατηρήσουμε τα επίπεδα που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να καταπολεμήσουμε τις ελεύθερες ρίζες. Στις δυτικές χώρες ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει περίπου 1000 μονάδες την ημέρα. Αυτό είναι 4000 μονάδες λιγότερο από ότι λέγεται ότι χρειαζόμαστε. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η έλλειψη αυξάνετε και μπορεί να συμβάλει στη γήρανση, στις χρόνιες παθήσεις και στην εκφύλιση των κυττάρων.

Παρά τον τεράστιο όγκο των πληροφοριών που λαμβάνουμε καθημερινά, πολλοί λίγοι άνθρωποι είναι ενημερωμένοι για τη σημασία των αντιοξειδωτικών και την δύναμη τους  και έχουν ήδη αναλάβει δράση και συμμετέχουν στην προσπάθειά για την καλή υγεία, απολαμβάνοντας τα οφέλη της υγιεινής διαβίωσης.

Πολλοί γιατροί, συμπεριλαμβανομένων Nicholas Perricone, συγγραφέας του βιβλίου “The Wrinkle Cure” (“Η θεραπεία των ρυτίδων”), προτείνουν την αντιοξειδωτική θεραπεία για πολλούς ασθενείς στο χώρο της αισθητικής χειρουργικής. Αυτό δείχνει πόσο σημαντικό ρόλο έχουν τα αντιοξειδωτικά στη διατήρηση της νεότητας και της ομορφιάς.

Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βρεθούν στα φρούτα, στα λαχανικά και σε συμπληρώματα διατροφής

Μερικά από τα πιο αντιοξειδωτικά φρούτα είναι :

το Ρόδι,το Αχλάδι, το Mangosteen, το Φραμπουάζ, το Βατόμουρο, το Μύρτιλλο και κουκούτσια Σταφυλιού Όλα τα τα συστατικά του βρίσκονται σχεδόν στην κορυφή της λίστας ORAC (δείκτης ικανότητας ενός αντιοξειδωτικού να αποτρέπει τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες). .

Μεταξύ αυτών τα καλύτερα  είναι:  κυρίως οι καρποί του Ροδιού και του Mangosteen που βοηθούν στην τόνωση του οργανισμού, το να ανεβάσει τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών. 

   
 
https://sites.google.com/a/aloe-vera-forever.gr/aloe-vera-forever/home/aloeverajuices/aloe-2go/Aloe-2Go---What-is-ORAC/pomesteen.png?attredirects=0
Ρόδι   
Το ρόδι είναι το πιο γνωστό εξωτικό φρούτο και καλλιεργείται από τους αρχαίους χρόνους. Το LA Times ονόμασε πρόσφατα το ρόδι ως ένα από τα πιο μοδάτα και ευπροσάρμοστα φρούτα στη αγορά. Περιέχει αντιοξειδωτικά και ακόμη και οι αστέρες στο Χόλιγουντ πίνουν αυτό το  σκούρο  κόκκινο υγρό.

 PDF Τιμοκατάλογος λιανικής 
Προϊόντων 2018 - 19

( PDF ) Έντυπο Άθληση  
΄Eλεγχος βάρους!


Επιχειρηματική
Ευκαιρία 

https://sites.google.com/a/aloe-vera-forever.gr/aloe-vera-forever/home/Energy-Boosting-Products/business_opportunity_AVF.jpg

01

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ
02

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ
03

ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗCopyright© 2018 aloe-vera-forever.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος
Comments