Forever Royal Gelly - βασιλικός πολτός, η υπερτροφή.

 
 

 
Τον έχουν αποκαλέσει ελιξήριο νεότητας και όχι τυχαία. Ο βασιλικός πολτός αποτελεί την πλουσιότερη τροφή της φύσης. Η μεγάλη θρεπτική του αξία οφείλεται στη μοναδική σύνθεσή του. Πρόκειται για μία άσπρη κρεμώδη ουσία, όξινη, με ιδιάζουσα οσμή και πικρή γεύση, εξαιρετικά θρεπτική, η οποία εκκρίνεται από τους υποφαρυγγικούς αδένες των νεαρών εργατριών μελισσών για να τραφούν οι προνύμφες και η ενήλικη βασίλισσα.
Τα κύρια συστατικά του είναι το νερό, οι πρωτεΐνες, τα σάκχαρα, τα λιπίδια και τα μεταλλικά άλατα. Το νερό αποτελεί τα 2/3 του φρέσκου βασιλικού πολτού, αλλά σε ξηρό βάρος οι πρωτεΐνες και τα σάκχαρα υπερτερούν.
Τα σάκχαρα του βασιλικού πολτού είναι κυρίως φρουκτόζη και γλυκόζη σε σχετικά σταθερή αναλογία, που...
μοιάζει με αυτή του μελιού. Σε αρκετές περιπτώσεις η φρουκτόζη και η γλυκόζη μαζί αποτελούν το 90% των συνολικών σακχάρων. Άλλα σάκχαρα είναι η μαλτόζη, η τραχαλόζη, η μελιβιόζη, η ερλόζη και η ριβόζη.
«Η αναλογία λιπιδίων είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του βασιλικού πολτού.«Τα λιπίδιά του αποτελούνται κυρίως από λιπαρά οξέα με ασυνήθιστη δομή, μεταξύ των οποίων και το υδροξυτρανσδεκενοϊκό οξύ, το οποίο έχει αντιβακτηριακές και μυκητοκτόνες ιδιότητες.

Τα κυριότερα μεταλλικά στοιχεία του είναι κάλιο, ασβέστιο, νάτριο, ψευδάργυρο, σίδηρο, χαλκό και μαγγάνιο, με μία ισχυρή επικράτηση του καλίου.
Ο βασιλικός πολτός εξάλλου είναι εξαιρετικά πλούσιος σε βιταμίνες: θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, παντοθενικό οξύ, πυριδοξίνη, βιοτίνη, φυλλικό οξύ και σε μικρότερες ποσότητες βιταμίνη C, D, A και Ε.»

Για πολλούς ο βασιλικός πολτός θεωρείται το μυστικό της αιώνιας νεότητας, αφού χαρίζει ομορφιά, υγεία και μακροζωία. Επιδρά θετικά στις διάφορες λειτουργίες του οργανισμού και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Έχει παρατηρηθεί ακόμη ότι δρα ως αναλγητικό και τονώνει το νευρικό σύστημα, ενώ ανεβάζει και την ψυχική διάθεση.

«Ο βασιλικός πολτός αποτελεί ένα μελισσοκομικό προϊόν, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα από υγιή άτομα που θέλουν να έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση και μεγαλύτερη αντοχή αλλά και ως φάρμακο από άτομα που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας και βρίσκονται σε στάδιο ανάρρωσης.

Ο Βασιλικός πολτός είναι μια γαλακτώδης ουσία που εκκρίνεται από τους φαρυγγικούς αδένες της μέλισσας. Αυτή η «υπερτροφή» των μελισσών αναμειγνύεται σχολαστικά με ένζυμα και δίνεται ως τροφή σε κάθε μέλισσα που προορίζεται να γίνει βασίλισσα.

Είναι η αποκλειστική τροφή της Βασίλισσας κατά την παραγωγική της περίοδο, δίνοντάς της την ικανότητα να γεννά έως και 3000 αυγά την ημέρα κατά την διάρκεια της εξάχρονης ζωής της.Ο Βασιλικός πολτός περιέχει βιταμίνες Α, C, D και Ε και μια πλούσια συγκέντρωση βιταμινών του συμπλέγματος Β, τα 8 απαραίτητα αμινοξέα συν 10 δευτερεύοντα αμινοξέα και σημαντικές ποσότητες μετάλλων (όπως ασβέστιο, χαλκό, σίδηρο, φώσφορο, ποτάσιο, πυρίτιο και θείο).

Περιέχει ακόμη και νουκλεϊκό οξύ και είναι πλούσιος σε πρωτεΐνη (που παράγεται από τις μέλισσας κατά τη διάρκεια πέψης της γύρης). Ο δικός μας Βασιλικός πολτός συλλέγεται από ξηρές, απομακρυσμένες και έρημες περιοχές, όπου οι συνθήκες - ανέγγιχτες από τον πολιτισμό - προσφέρουν το ιδανικό περιβάλλον για τις κυψέλες μας.

Το εκχύλισμα λαμβάνεται από την κυψέλη και αποξηραίνεται αμέσως με κατάψυξη, για να αφαιρεθεί μόνο το πλεονάζον νερό από το προϊόν, αφήνοντας όλα τα θρεπτικά συστατικά
.01

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ
02

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ
03

ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗCopyright© 2014 aloe-vera-forever.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος