Αντιοξειδωτικά στρατιώτες της πρώτης γραμμής


Nοιώθετε κουρασμένοι, ψυχικά και σωματικά, άρρωστοι και χωρίς ενέργεια;
  

                                     Προσέξτε........το σώμα σας κάτι θέλει να σας πεί!
οι Ελεύθερες Ρίζες ειναι -Τα πυράγχας των κυττάρων.

 
Αντιοξειδωτικά: στρατιώτες της πρώτης γραμμής στη μάχη κατά της γήρανσης

Είναι πολλά, είναι ισχυρά, βρίσκονται στα σπίτια όλων... είναι τα αντιοξειδωτικά, μια πληθώρα ουσιών που μας βοηθά να μην αρρωσταίνουμε και να μη γερνάμε.
 
Ουδετεροποιούν τις ελεύθερες ρίζες
Τα αντιοξειδωτικά είναι μια ομάδα ουσιών που έχουν ένα συγκεκριμένο κοινό χαρακτηριστικό: κατορθώνουν να ουδετεροποιούν τη δράση των ελεύθερων ριζών, μορίων που δημιουργούνται στον οργανισμό σαν αποτέλεσμα των διαδικασιών της οξείδωσης.
 
Οι ελεύθερες ρίζες είναι απαραίτητα στοιχεία σε όλους τους ζώντες οργανισμούς, γιατί δημιουργούν ένα φράγμα προστασίας ενάντια στην εισβολή βλαβερών μικροοργανισμών και εξωτερικών ουσιών και επομένως, είναι μέρος του φυσικού αμυντικού συστήματος του οργανισμού.
 
Όταν, όμως, το επίπεδό τους αυξάνεται πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο, σταματούν να είναι χρήσιμες και γίνονται επικίνδυνες.
 
ΟΜΟΡΦΙΑ–ΔΙΑΙΤΑ: Τι είναι τα αντιοξειδωτικά, πώς λειτουργούν στην υγεια και την ομορφια μας και σε ποιες ποσότητες πρέπει να λαμβάνονται;

Τα αντιοξειδωτικά είναι ιδιαίτερα θρεπτικές ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν πολύ την ομορφια, τη διαιτα αλλά και την υγεια μας. Τα αντιοξειδωτικά βρίσκονται στο ανθρώπινο σώμα και στα φυτά, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά και μπορούν να ενισχύσουν την ομορφια και την υγεια μας σε όλο τους το φάσμα. 

Αυτές οι θρεπτικές ουσίες είναι ζωτικής σημασίας για την καλή λειτουργία του σώματός μας και έτσι βοηθούν στη διατήρηση της υγείας με το να επιβραδύνουν τη καταστρεπτική γήρανση των κυτταρικών μορίων. Τα αντιοξειδωτικά ενεργούν κυρίως ως προστάτες των κυττάρων του ανθρώπινου σώματος. Καθώς τα κύτταρα λειτουργούν κανονικά στο σώμα, παράγουν απολύτως βλαβερά μόρια που καλούνται ελεύθερες ρίζες. 

Αυτές οι ελεύθερες ρίζες κατά ένα μεγάλο μέρος είναι ασταθή και κλέβουν συστατικά από τα άλλα κυτταρικά μόρια όπως το λίπος, η πρωτεΐνη, ή το DNA, τα
οποία προκάλεσαν τη διάδοση της βλάβης.

Πράγματι, μπορούν να αλλοιώσουν το Dna των κυττάρων και των ιστών, να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση του δέρματος, την αποδυνάμωση των μαλλιών και να ευνοήσουν την εμφάνιση αθηροσκλήρωσης, διαβήτη, καρδιοκυκλοφοριακών διαταραχών και παχυσαρκίας.
 
Χρήσιμα ιδίως κάτω από στρες Το πρόβλημα είναι ότι οποιαδήποτε οργανική δραστηριότητα παράγει οξυγόνο και κατά συνέπεια ελεύθερες ρίζες. Για παράδειγμα, σε φυσιολογικές καταστάσεις, το 1-3% του οξυγόνου που εισπνέουμε μετατρέπεται σε ελεύθερες ρίζες, έτσι όπως το 5-10% του οξυγόνου που παράγεται από μία καθημερινή διατροφή περίπου 2.400 θερμίδων.
 
Όταν ο οργανισμός είναι κάτω από πίεση, αντιμετωπίζει κάποια ασθένεια ή «κακομεταχειρίζεται» από κακές συνήθειες όπως μια λανθασμένη διατροφή ή τη συνήθεια του τσιγάρου, η παραγωγή ελεύθερων ριζών αυξάνεται και το επίπεδό τους μπορεί να εξακριβωθεί στο αίμα. Στην ερώτηση πώς είναι δυνατόν να καταπολεμηθούν οι ελεύθερες ρίζες, η απάντηση και τα όπλα στη διάθεσή μας είναι τα αντιοξειδωτικά.

Πρώτα απ’ όλα οι βιταμίνες

        ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ/ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

Ποια είναι τα οφέλη από μία διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά;

Το οξειδωτικό στρες, δηλαδή η αυξημένη συγκέντρωση ελεύθερων ριζών, προκαλεί βλάβες στις πρωτεΐνες, στο DNA  και στα λιπίδια των κυττάρων. Έτσι η αυξημένη συγκέντρωση ελεύθερων ριζών η οποία μπορεί να προέρχεται από αυξημένη παραγωγή ελεύθερων ριζών, π.χ. από εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο, ή από την έλλειψη αντιοξειδωτικών μηχανισμών, ενοχοποιείται στην παθοφυσιολογία πολλών ασθενειών και εμπλέκεται στο μηχανισμό γήρανσης του οργανισμού.

Για να καταλάβετε τη δράση των αντιοξειδωτικών στα κύτταρα του οργανισμού μας φανταστείτε ένα μήλο το οποίο όταν το κόβετε και εκτίθεται στον αέρα μαυρίζει. Αν το περιχύσετε με χυμό από πορτοκάλι διατηρεί το χρώμα του χάρη στην αντιοξειδωτική δράση της βιταμίνης C που περιέχει ο χυμός.

Η κατανάλωση αντιοξειδωτικών από τις τροφές πιστεύεται ότι προστατεύει από το οξειδωτικό στρες  και έχει θετική δράση στην ανθρώπινη υγεία. Όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν την ευεργετική δράση των αντιοξειδωτικών που βρίσκονται στα σταφύλια, το κακάο, τα μπλούμπερις και το τσάι.

Νέες έρευνες που μελετούν το ανθρώπινο γονιδίωμα προτείνουν μία σύνθετη αλληλεπίδραση ανάμεσα στο γενετικό μας υλικό και τη διατροφή μας. Καθώς οι γνώσεις μας σε αυτόν το τομέα είναι περιορισμένες δεν μπορούμε να βγάλουμε σαφή συμπεράσματα ακόμα. 

Μέχρι να έχουμε λοιπόν περισσότερα στοιχεία διαθέσιμα το μήνυμα όλων των οργανισμών υγείας είναι ότι τα αντιοξειδωτικά που παίρνουμε από τις τροφές, συμπεριλαμβανομένων των φρούτων και των λαχανικών, των δημητριακών ολικής άλεσης και των ξηρών καρπών είναι πιθανό να είναι ευεργετικά για την υγεία μας.


Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά;

Πολλά από τα αντιοξειδωτικά είναι συνήθως εύκολο να τα αναγνωρίσουμε από το χαρακτηριστικό τους χρώμα όπως το βαθύ κόκκινο χρώμα των κερασιών και της  τομάτας, το πορτοκαλί του καρότου, το κίτρινο του καλαμποκιού, το μπλε-μωβ των μπλούμπερις, των μούρων και των σταφυλιών.  Τα πιο γνωστά αντιοξειδωτικά είναι οι βιταμίνες Α, C και Ε, η β-καροτίνη, το σελήνιο και το λυκοπένιο. Δείτε στον παρακάτω πίνακα μερικές από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών.

Προϊόντα Ενέργειας και Τόνωσης


01

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ
02

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ
03

ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗCopyright© 2014 aloe-vera-forever.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος