Δυναμώστε το μυαλό σας με αντιοξειδωτικά

                                     Δυναμώστε το μυαλό

Ο εγκέφαλος αποτελεί το σπουδαιότερο και το μεγαλύτερο τμήμα του κεντρικού νευρικού συστήματος. Αποτελείται από ένα σύνολο νευρικών κυττάρων που ονομάζονται νευρώνες. Για την ολοκλήρωση και της πιο απλής ακόμη ενέργειας κινητοποιείται ένα σύνολο νευρώνων που διαδοχικά διεγείρει ηλεκτρικά ο ένας τον άλλον, καταλήγοντας στην εκπλήρωση της ενέργειας, κινητικής και όχι μόνον. Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, ο εγκέφαλος μας αλλάζει διαρκώς. Αυτή η ικανότητα του να εξελίσσεται και να προσαρμόζει τις λειτουργίες του ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού, ονομάζεται πλαστικότητα. 

Ο κάθε εγκέφαλος είναι μοναδικός και διαμορφώνεται ανάλογα με τις εμπειρίες του στην πλαστικότητα, ανάλογα με τα ερεθίσματα δηλαδή που δέχεται κατά την περίοδο της ανάπτυξης όταν ο άνθρωπος είναι μικρός, κατά τη διάρκεια της μάθησης, ακόμα και όταν αντιδρά σε περιπτώσεις εγκεφαλικής βλάβης.

Παρά τις παλαιότερες επιστημονικές έρευνες, που πίστευαν ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ένα παγιωμένο όργανο καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής μας, έρευνες αποκάλυψαν ότι ο αριθμός των νευρώνων όχι μόνο δεν παραμένει σταθερός, αλλά εξελίσσεται και αναγεννάται συνεχώς. 
Αυτό σημαίνει πως ο τρόπος ζωής μας και οι συνήθειες μας,τα ερεθίσματα που δεχόμαστε από το εξωτερικό περιβάλλον, έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο αν θα ενδυναμώσουμε τον εγκέφαλο μας ή θα τον βλάψουμε.
Τσιγάρα, αλκοόλ, τοξικές ουσίες έχει αποδειχθεί ότι βλάπτουν ανεπανόρθωτα τον εγκέφαλο σε αντίθεση με τη συστηματική σωματική άσκηση. 

Η συχνή άσκηση δημιουργεί νέα τριχοειδή αγγεία, τροφοδοτώντας τα εγκεφαλικά κύτταρα και τους συνδέσμους του εγκεφάλου, που διαφορετικά εξασθενούν κάτω από την πίεση των γηρατειών.
Εκτός από τη σωματική άσκηση, δεν θα πρέπει να υποβαθμίζουμε τη σημασία των πνευματικών τροφών του μυαλού, ασκήσεις που ενεργοποιούν τις διαδικασίες της μάθησης και της μνήμης. 

Ακόμα και τα σταυρόλεξα, το σκάκι ή τα διάφορα ειδικά ηλεκτρονικά παιχνίδια που βελτιώνουν την προσαρμοστικότητα και τη ζωτικότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου, μπορούν να θεωρηθούν ως καλές ασκήσεις για το μυαλό. Ακριβώς όμως επειδή ο ανθρώπινος εγκέφαλος δέχεται πολλά ερεθίσματα και πολλές πληροφορίες καθημερινά, χρειάζεται τουλάχιστον έναν οκτάωρο ύπνο για να αφομοιώσει τις πληροφορίες που έχει δεχτεί κατά τη διάρκεια της μέρας. 

Το ίδιο μεγάλη αξία στην αποδοτικότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου φαίνεται να έχει και ο κοινωνικός παράγοντας αφού επηρεάζει αρκετά τη λειτουργία του εγκεφάλου και μειώνει τις πιθανότητες της άνιας κατά 60% σε περιπτώσεις προχωρημένης ηλικίας. Αντίθετα, στρες και μονοτονία επηρεάζουν αρνητικά τη δύναμη του εγκεφάλου μας, ενώ αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός ότι η θετική σκέψη και η αυτοπεποίθηση που μπορεί να διαθέτουμε για τον εαυτό μας, την ενισχύει.

Γνωρίζατε ότι:
  •  Η κορύφωση των δυνάμεων του εγκεφάλου έρχεται γύρω στα 22 μας χρόνια, ενώ μετά τα 27  ξεκινά η αργή, μακρά παρακμή που συνεχίζεται σε όλη την ενήλικη ζωή μας;
  • Ο εγκέφαλος του ανδρικού φύλου είναι κατά 1.450 gr βαρύτερος από τον εγκέφαλο του γυναικείου φύλου; (Μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα, αφού η βαρύτητα δεν συνεπάγεται και εξυπνάδα!).
  • Ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, υπάρχουν διαφορές στην πυκνότητα των συνάψεων που συνδέουν τους νευρώνες (τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου) και τους επιτρέπουν να επικοινωνούν μεταξύ τους,γεγονός που μπορεί να εξηγήσει τη διαφορετικότητα της σκέψης των δύο φύλων;
«Ταΐστε» το μυαλό σας!

Οι τροφές που λαμβάνουμε επηρεάζουν άμεσα την ευστροφία μας, την ικανότητα μάθησης, μνήμης και συγκέντρωσης μας. 
Παρά το γεγονός ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος αντιπροσωπεύει το 2% του βάρους μας, καταναλώνει περίπου το 20% της συνολικής μας ενέργειας.Μια ισορροπημένη μεσογειακή δίαιτα και αρκετό νερό, αφού με το νερό μεταφέρονται όλες οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά σε αυτόν, είναι απαραίτητα για την υγεία του και την ανάπτυξη του.

1. Aloe Vera Gel
Ξεκινήστε τη μέρα σας όσο πιο δυναμικά γίνεται με τον αγνό χυμό της Αλόης. Θα σας δώσει όλες τις βιταμίνες, τα αμινοξέα, τα σάκχαρα και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας για να τονώσετε από την αρχή της μέρας σας τις νοητικές σας λειτουργίες.

2. Forever Arctic Sea
Πολύ σημαντικά για την υγεία του ανθρώπινου εγκεφάλου αποτελούν τα βρώσιμα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα Ωμέγα-3.Μία έως δύο κάψουλες από το Arctic Sea καθημερινά θα σας παρέχει όλη την ποσότητα των λιπαρών Ωμέγα-3 που χρειάζεστε καθημερινά και θα ενισχύσει την προστασία
κατά των ελευθέρων ριζών, σαν να είχατε κάθε μέρα στο τραπέζι σας λιπαρά ψάρια, όπως σολομό, αντσούγιες και σαρδέλες.

3. Forever Β12 Plus
Ιδιαίτερη μνεία όσον αφορά την καλή εγκεφαλική λειτουργία αξίζει στη Βιταμίνη Β12,η οποία αποτελεί συστατικό των νεύρων μας και χωρίς αυτή δεν μεταβιβάζονται σωστά τα διάφορα εγκεφαλικά ερεθίσματα.
To Forever B12 Plus συνδυάζει τη Βιταμίνη Β12 με το Φολικό Οξύ, η έλλειψη του οποίου έχει συνδεθεί με την κατάθλιψη. Το φολικό οξύ επηρεάζει τα επίπεδα της σεροτονίνης,της κατεξοχήν ορμόνης της ευχαρίστησης, στον εγκέφαλο.

4. Forever Gingo Plus
Απαραίτητο για την ενίσχυση της μνήμης και ένα θαυμάσιο τονωτικό του εγκεφάλου θεωρείται το Forever Gingo Plus. To εκχύλισμα από τα φύλλα του Gingo παράγει φλαβονοειδή και τερπενοειδή,τα οποία ενισχύουν τα τριχοειδή αγγεία, δρουν σαν αντιοξειδωτικά και αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο.

5. Forever Gin Chia
Η δύναμη της Ανατολής και της Δύσης συνδυάζονται σε δύο πανάρχαια βότανα, το χρυσό Chia και το Τζίνσεγκ.Τα δύο αυτά βότανα περιέχουν ισχυρή πηγή αντιοξειδω-τικών, λιπαρών οξέων Ωμέγα-3 και πρωτεϊνών. Συμβάλλουν όχι μόνο στην αύξηση της σωματικής αντοχής, αλλά και της υγείας του μυαλού σας.

Από το Δρ. Ιάκωβο Θεοδοσίου, πτυχ. Διαιτολογίας και Διατροφολογίας των Πανεπιστημίων Αθηνών και Πάντοβας σας!

Τα προϊόντα που αναφέρονται δεν προορίζονται να διαγνώσουν, κατευνάσουν, θεραπεύσουν ή αναστείλλουν μία συγκεκριμένη ασθένεια ή μία κατηγορία ασθενειών. Θα πρέπει να συμβουλεύεστε τον οικογενειακό σας γιατρό, εάν αντιμετωπίζετε κάποιο ιατρικό πρόβλημα.01

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ
02

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ
03

ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗCopyright© 2014 aloe-vera-forever.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος