Aloe vera Διατροφή & Aνοσοποιητικό σύστημα !!

Η ασθένεια δεν προκαλείται από ιούς και βακτήρια,αλλά από το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα αν μπορούσαμε να δούμε σε μία κινηματογραφική ταινία την δράση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και την προσπάθειά του....

Nα μας κρατήσει υγιείς εκτός από την συγκίνηση που θα νιώθαμε
θα τρέχαμε αμέσως να το βοηθήσουμε και θα προσέχαμε υπερβολικά να μην του γίνουμε εμπόδιο σε αυτή του την προσπάθεια.....
ας το κάνουμε λοιπόν ας το βοηθήσουμε και ας προσέξουμε να μην του γίνουμε εμπόδιο.....

Tο ανοσοποιητικό σύστημα είναι από τα σημαντικότερα συστήματα του οργανισμού αυτό είναι υπεύθυνο και αυτό καθορίζει την κατάσταση του οργανισμού είναι ένα σύνθετο αμυντικό και αποδοτικό σύστημα είναι η ασπίδα που έχει στηθεί μπροστά στους εισβολείς....
Ιοί...
βακτήρια και...
ασθένειες....
τίποτα δεν μπορεί να προσπελάσει ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα....
αλλά τότε γιατί πολλές-πολλές φορές το σώμα μας ασθενεί....
μα γιατί φίλοι μου ανοίξαμε την πόρτα....
μα θα πούμε δεν την ανοίξαμε....

Αποκλείεται....
κάποια κερκόπορτα αφήσαμε ανοιχτή....
και από κει τρύπωσε ο εχθρός.....
λοιπόν τι εξασθενεί και τι επηρεάζει αρνητικά ή θετικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα;...
πρώτα από όλα η τροφή και η διατροφή....
Η σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού-όπως και των περισσοτέρων συστημάτων του ανθρωπίνου σώματος-εξαρτάται από την σωστή διατροφή...
τόσο οι υποσιτισμένοι όσο και οι υπερσιτισμένοι άνθρωποι διατρέχουν μεγάλους και ίδιους κινδύνους εκδήλωσης ασθενειών και....
προσβολής από μικρόβια και βακτήρια.....
είναι ηλίου φαεινότερον λοιπόν ότι για να έχουμε ένα ισχυρό και...
δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.....
απαιτείται σταθερή πρόσληψη όλων των απαραίτητων βιταμινών....
ιχνοστοιχείων και....
ανόργανων αλάτων....και....

Το ανοσοποιητικό είναι ένα από τα σημαντικότερα συστήματα του οργανισμού που καθορίζει την ανθρώπινη υγεία. Η ακεραιότητα του ανοσοποιητικού συστήματος επηρεάζεται κυρίως από τη γήρανση, τις ορμονικές δυσλειτουργίες, το στρες και την εφαρμογή μιας μη ισορροπημένης διατροφής.
Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι αδύνατο, τότε γινόμαστε πιο ευάλωτοι σε κρυολογήματα, γρίπη και άλλες, πιο σοβαρές καταστάσεις.

Έχει αποδειχτεί ότι κάποια από τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στις τροφές και καταναλώνουμε καθημερινά είναι απαραίτητα για να ενισχύσουμε τη φυσική άμυνα του οργανισμού, προσφέροντας προστασία από ασθένειες, λοιμώξεις και αλλεργίες. Καθώς μπαίνει ο χειμώνας, θα πρέπει να προσαρμόσουμε την διατροφή μας με τέτοιο τρόπο ώστε να μείνουμε υγιείς και να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι αποτελούν ομάδες ιδιαίτερα ευαίσθητες στις ασθένειες και είναι βασικό να έχουν μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή.

Άλλο γρίπη και άλλο κοινό κρυολόγημα…


Είναι αναγκαίο να ξεκαθαρίσουμε πως η γρίπη δεν θα πρέπει να συγχέεται με το κοινό κρυολόγημα, που προκαλείται από διαφορετικούς ιούς, είναι πολύ πιο συχνό και εκδηλώνεται συνήθως με ελαφρότερη συμπτωματολογία.
Υπάρχουν 3 βασικοί τύποι ιών που προκαλούν τη γρίπη και είναι ο Α, ο Β και ο C. Ο τύπος Α προκαλεί τις πιο σοβαρές λοιμώξεις και ο τύπος C τις πιο ελαφριές.

Ανοσοποιητικό και Θερμίδες


Ο πρώτος και ίσως σημαντικότερος παράγοντας που επηρεάζει την λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, είναι η ενεργειακή πρόσληψη διαμέσου της τροφής. Άτομα που υποσιτίζονται, όπως αυτά που ακολουθούν διαιτολόγια πολύ χαμηλής θερμιδικής αξίας (λιγότερο από 1200 θερμίδες) με σκοπό το γρήγορο και «εντυπωσιακό» αδυνάτισμα , είναι σαφέστατα πολύ επιρρεπή έναντι των λοιμώξεων και αν τελικά προσβληθούν από γρίπη, η συμπτωματολογία διαρκεί πολύ περισσότερο, από το εύλογο χρονικό διάστημα του κύκλου της ιώσεως. Να λοιπόν, ένας ακόμα λόγος για να πούμε όχι στις ακραίες δίαιτες αδυνατίσματος και να επιλέξουμε (σε συνεργασία πάντα με τον επιστήμονα διαιτολόγο) ένα ήπιο υποθερμιδικό πρόγραμμα, το οποίο θα παρέχει το επίπεδο της ενέργειας που είναι απαραίτητο για την διασφάλιση της υγείας.

Λιπαρά και Άμυνα...


Το ποσό αλλά και το είδος του λίπους που καταναλώνουμε, φαίνεται επίσης να σχετίζεται με την λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Μελέτες υποδεικνύουν πως η μείωση της συνολικής ποσότητας του λίπους που καταναλώνουμε, οδηγεί σε αύξηση της δραστηριότητας ενός πολύ σημαντικού κυτταρικού τύπου του ανοσοποιητικού μας, τα φαγοκύτταρα. Η αύξηση δε αυτή, στη δραστηριότητα συγκεκριμένων κυττάρων της άμυνάς μας, είναι ακόμη πιο ουσιαστική όταν η μείωση του λίπους αφορά κορεσμένα (λίπος κρεάτων και γαλακτοκομικών) και ω-6 πολυακόρεστα λιπαρά (ηλιέλαιο, σογιέλαιο, κλπ.) και όχι τα ω-3 λιπαρά (π.χ. ιχθυέλαια), που αντιθέτως φαίνεται να ευνοούν την άμυνα του οργανισμού μας.

Βιταμίνες και Ιχνοστοιχεία στην υπηρεσία του Ανοσοποιητικού

Τα μη θερμιδογόνα συστατικά που έχουν αποδειχθεί χρήσιμα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι η βιταμίνη C και τα ιχνοστοιχεία ψευδάργυρος και σελήνιο.

Βιταμίνη C


Η βιταμίνη C είναι πολύ σημαντική για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Συντελεί στην αυξημένη παραγωγή λευκοκυττάρων και επαρκών επιπέδων ιντερφερόνης, πρωτεΐνης με βασικό ρόλο την παρεμπόδιση του πολλαπλασιασμού των ιών.
Επίσης, βοηθάει στη διατήρηση της καλής κατάστασης των αιμοφόρων αγγείων, διευκολύνει την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό και συντελεί στη γρηγορότερη αποκατάσταση της υγείας. Πάντως, πρόσφατη ανασκόπηση 30 κλινικών μελετών, έδειξε πως η συμπληρωματική χορήγηση βιταμίνης C μπορεί να διαδραματίσει θετικό ρόλο στη μείωση της διάρκειας των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος, αλλά όχι και στα ανάλογα της γρίπης!

Η βιταμίνη C βρίσκεται στα εσπεριδοειδή με πιο γνωστή διατροφική πηγή τα πορτοκάλια. Άλλες πολύ καλές πηγές της είναι τα ακτινίδια, τα γκρέιπ φρουτ, οι πράσινες πιπεριές, οι φράουλες, οι ντομάτες, τα πράσινα λαχανικά π.χ. (μπρόκολο) και οι γλυκοπατάτες. Αυξημένες ανάγκες για βιταμίνη C έχουν τα άτομα σε περίπτωση ασθένειας, τραυματισμών και εγχειρήσεων όπως και τα ηλικιωμένα άτομα, τα άτομα με αυξημένο στρες, οι καπνιστές και όσες γυναίκες λαμβάνουν αντισυλληπτικά. 
Η ημερήσια ποσότητα είναι καλύτερα να λαμβάνεται σε δύο ή τρεις δόσεις, επειδή ο οργανισμός δεν μπορεί να απορροφήσει μεγάλες ποσότητες.
Όταν καταναλώνουμε τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα, η πρόσληψη βιταμίνης C ανέρχεται περίπου στα 200mg ημερησίως. Για τη μέγιστη πρόσληψη βιταμίνης C από φρούτα και λαχανικά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η βιταμίνη C μειώνεται με το μαγείρεμα, καθώς και με την παρατεταμένη αποθήκευση και μεταφορά τους.

Ψευδάργυρος


Ο ψευδάργυρος παίζει ένα ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού μας. Βοηθάει στην αποκατάσταση των πληγών και υποστηρίζει την φυσιολογική ανάπτυξη και εξέλιξη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Η πρόσληψή του είναι συνήθως μειωμένη στους ηλικιωμένους, ενώ η ανεπάρκεια του έχει συσχετισθεί με διαταραχές γεύσης, μείωση των πολύ ουσιωδών Τ-λεμφοκυττάρων και πτωχή επούλωση των τραυμάτων. Επιπλέον, πολλά φάρμακα επηρεάζουν την απορρόφηση και απέκκριση ψευδαργύρου και επιτείνουν το πρόβλημα, όπως τα καθαρτικά και τα διουρητικά. Ο ψευδάργυρος βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα στα στρείδια και στα μύδια, ενώ άλλες καλές πηγές του είναι το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά, τα φασόλια, τα καρύδια και τα εμπλουτισμένα δημητριακά προγευμάτων.

Προβιοτικά: Τα ευεργετικά βακτήρια και για το ανοσοποιητικό…


Τα προβιοτικά αναφέρονται σε πολύ συγκεκριμένα, ζωντανά στελέχη βακτηριακών ειδών που προστίθενται στη διατροφή. 
Το 2001 η αρμόδια επιτροπή του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας απεφάνθη ότι ως προβιοτικά ορίζονται «οι ζωντανοί μικροοργανισμοί που όταν καταναλώνονται σε επαρκή ποσά, συνεισφέρουν σε οφέλη υγείας γιαυτόν που τα καταναλώνει».
Σημαντικό στην απόδοση ταυτότητας στα προβιοτικά, είναι το γεγονός του καθορισμού όχι απλά του είδους των βακτηρίων, αλλά και του συγκεκριμένου στελέχους, που αποδεδειγμένα φτάνει και επιβιώνει αναλλοίωτο στο παχύ έντερο συμβάλλοντας στη διατήρηση της ισορροπίας της μικροχλωρίδας.
Κάποια «καλά» βακτήρια έχουν επιμελώς μελετηθεί και γνωρίζουμε σήμερα την αξία τους και την συνεισφορά τους στην ανθρώπινη υγεία. 
O γαλακτοβάκιλλος Casei Defensis, τον οποίο συναντάμε σε προβιοτικά ροφήματα, έχει εκπληκτική αντοχή στις γαστρικές εκκρίσεις, καταφέρνοντας έτσι να φθάσει σχεδόν ανεπηρέαστος σε μεγάλες συγκεντρώσεις στο έντερο, όπου και συμβάλλει στην αποίκηση και στην διατήρηση της επιθυμητής σύνθεσης της μικροχλωρίδας.
Ακόμη ο ίδιος γαλακτοβάκιλλος αναστέλλει τη δράση παθογόνων βακτηρίων και προάγει την άμυνα του οργανισμού έναντι λοιμώξεων του εντερικού σωλήνα.
Η ενίσχυση του γαστρεντερικού συστήματος με τον συγκεκριμένο προβιοτικό μικροοργανισμό είναι εξαιρετικής σημασίας, αν αναλογιστούμε ότι το 70% του αμυντικού μας συστήματος εδρεύει στον γαστρεντερικό σωλήνα!!!


PDF Τιμοκατάλογος λιανικής 
Προϊόντων 2018 - 19

( PDF ) Έντυπο Άθληση  
΄Eλεγχος βάρους!


Επιχειρηματική
Ευκαιρία 

https://sites.google.com/a/aloe-vera-forever.gr/aloe-vera-forever/home/Energy-Boosting-Products/business_opportunity_AVF.jpg

01

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ




02

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ




03

ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ



Copyright© 2018 aloe-vera-forever.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος
Comments