Παιδιά & συμπληρώματα διατροφής

Παιδιά & συμπληρώματα διατροφής

Πότε και που χρειάζονται

Μέσα από έρευνες έχει διαπιστωθεί ότι η διατροφή των παιδιών μπορεί να είναι πολύ χαμηλή σε περιεκτικότητα συγκεκριμένων συστατικών όπως ο σίδηρος, η βιταμίνη Α και η βιταμίνη D. Επίσης, πολλά παιδιά δεν τρώνε και τις 5 μερίδες λαχανικών και φρούτων καθημερινά, με αποτέλεσμα ο οργανισμός τους να μην εφοδιάζεται επαρκώς με συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της καλής υγείας και της σωστής ανάπτυξης.

Η περιεκτικότητα πολλών τροφών σε μικροθρεπτικά συστατικά μπορεί να μειωθεί σημαντικά με την επίδραση διάφορων παραγόντων όπως είναι οι σύγχρονες μέθοδοι καλλιέργειας, η φύλαξη πολλών φρέσκων τροφών πριν τη διάθεσή τους στην αγορά, όπως και μερικές μέθοδοι μαγειρέματος οι οποίες καταστρέφουν σημαντικές ουσίες.

Η σωστή ανάπτυξη είναι πολύ σημαντική κατά τη διάρκεια της πρώτης δεκαετίας της ζωής ενός παιδιού. Η ραγδαία εξέλιξη των οστών, των μυών, του κυκλοφορικού και του εγκεφάλου υποδεικνύει ότι τα παιδιά έχουν υψηλές απαιτήσεις σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία σε σχέση με το μέγεθος του σώματός τους.

Πολλές φορές η κάλυψη αυτών των αναγκών μπορεί να αποδειχθεί μια δύσκολη πρόκληση. Συχνά είναι δύσκολο να εξασφαλίσουμε ότι τα παιδιά προσλαμβάνουν καθημερινά όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός τους.
 
Υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής που έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τις διατροφικές απαιτήσεις των παιδιών για να διασφαλίζουν τη σωστή πρόσληψη συστατικών κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης. Ιδανικά, τα συμπληρώματα διατροφής για παιδιά θα πρέπει να περιλαμβάνουν μία μεγάλη γκάμα συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, των βιταμινών Α, C, D, E και μετάλλων όπως το μαγνήσιο, ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος, σε αναλογίες και δοσολογίες κατάλληλες για παιδιά.

Έξυπνη Διατροφή

Μία πολύ καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων είναι ο λιναρόσπορος (flax seed). Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στη διατήρηση της καλής λειτουργίας του εγκεφάλου και της όρασης. Το λάδι λιναρόσπορου είναι μία πολύ καλή πηγή Ωμέγα-3 άλφα λινολεϊκού οξέος, το οποίο μετατρέπεται στο σώμα σε DHA (δεκαεξανοϊκό οξύ) και EPA (εικοσαπεντανοϊκό οξύ).
 
Το DHA είναι απαραίτητο συστατικό διότι παίζει σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό των κυττάρων του κεντρικού νευρικού συστήματος. Ανάλογα, το ΕΡΑ είναι απαραίτητο συστατικό για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και του μηχανισμού μετάδοσης μηνυμάτων στα κύτταρα.

Η επίδραση των μετάλλων στη λειτουργία του εγκεφάλου

Ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του εγκεφάλου. Ο σίδηρος, μέσω της επίδρασης του στην παραγωγή των συστατικών του αίματος, βοηθά στη διατήρηση επαρκών αποθεμάτων οξυγόνου στον εγκέφαλο και ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος σε συγκεκριμένα ένζυμα τα οποία εμπλέκονται στη σωστή λειτουργία των νεύρων.

Υγεία & Ευεξία

Βιταμίνες όπως οι Α, C, D και Ε, μέταλλα όπως ο ψευδάργυρος και το σελήνιο και σύμπλεγμα βιταμινών Β, τα οποία σε συνδυασμό βοηθούν στη διατήρηση της σωστής ανάπτυξης του παιδιού ενώ παράλληλα ενισχύουν το ανοσοποιητικό του σύστημα και προάγουν την απελευθέρωση ενέργειας.

Ανάπτυξη σκελετού

Η βιταμίνη D και μέταλλα όπως το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος υποστηρίζουν την υγεία του σκελετού και των δοντιών που αναπτύσσονται ραγδαία. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας οι απαιτήσεις σε ασβέστιο και φώσφορο είναι αυξημένες λόγω της γρήγορης ανάπτυξης των οστών. Η απορρόφηση του ασβεστίου και του φώσφορου που εμπεριέχονται στις τροφές που καταναλώνουμε, ελέγχεται προσεχτικά από τον οργανισμό και επηρεάζεται σημαντικά από συστατικά όπως η βιταμίνη D, το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος.

Παραγωγή αίματος

Ο σίδηρος, η βιταμίνη Β12 και το φυλλικό οξύ είναι απαραίτητα συστατικά για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης και του σωστού σχηματισμού των συστατικών του αίματος, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη μεταφορά του οξυγόνου και των άλλων συστατικών στον οργανισμό.

Έχει αποδειχθεί από έρευνες ότι η διατροφή των παιδιών μπορεί να είναι ελλιπής σε συστατικά όπως ο σίδηρος. Αυτό είναι γεγονός σε άτομα που ακολουθούν χορτοφαγικές δίαιτες, αφού ο σίδηρος που δεν προέρχεται από το κρέας δεν απορροφάται εύκολα από το σώμα. Τα παιδιά τα οποία έχουν αποκλείσει το κρέας από τη διατροφή τους, ωφελούνται ιδιαίτερα από τη λήψη συμπληρωμάτων που περιέχουν σίδηρο, αφού εξασφαλίζουν καθημερινά τη λήψη της απαραίτητης ποσότητας σιδήρου.

Παιδική παχυσαρκία

Πολλά παιδιά στην ηλικία της ανάπτυξης, λόγω κακής διατροφής και έλλειψης άσκησης, τείνουν να γίνουν ή είναι παχύσαρκα. Ως αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση υψηλής χοληστερίνης και διαβήτη. Υπάρχουν συστατικά όπως τα Ωμέγα-3, το χρώμιο και το σελήνιο που όταν λαμβάνονται συμπληρωματικά μπορεί να βοηθήσουν στην διατήρηση υγιών επιπέδων χοληστερίνης και γλυκόζης στο αίμα.

 
 


01

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ
02

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ
03

ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗCopyright© 2014 aloe-vera-forever.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος