Πρέπει να Παίρνουμε Συμπληρώματα Διατροφής;


Ο διεθνώς γνωστός Καθηγητής Διατροφολογίας Krebs, πρόσφατα ανέφερε οε άρθρο του, στον Βρετανικό Τύπο, τα εξής: «αν τρώτε ισορροπημένο τότε δεν έχετε ανάγκη να παίρνετε συμπληρώματα διατροφής». Αυτό ίσως να είναι αλήθεια, αλλά στις μέρες μας, πως μπορεί κάποιος να ξέρει αν, όχι μόνο τρώει ισορροπημένα, αλλά και αν τρώει θρεπτικά;

 
Τώρα πια, είναι γνωστό ότι, τα τελευταία 20 χρόνια περίπου, η διατροφική αξία των τροφών μας έχει μειωθεί δραματικά. Σε μερικές περιπτώσεις, σημαντικά θρεπτικά στοιχεία έχουν μειωθεί πάνω από 50%. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, συμβαίνει για δυο λόγους. Πρώτον, η εντατική καλλιέργεια στην Ευρώπη έχει ελαφρύνει το έδαφος από συστατικά ζωτικής σημασίας, και δεύτερον, η τροφή που παίρνουμε από αυτά δεν καταναλώνεται οε φρέσκια μορφή. 

Συχνά αποθηκεύονται για πολλές μέρες ή ακόμα εβδομάδες, πριν τοποθετηθούν στα ράφια για πούλημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των θρεπτικών στοιχείων, και άρα τροφή, που τελικά μένει πολύ φτωχή σε διατροφική αξία.

Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα έπρεπε να καλλιεργούμε το φαγητό μας στον κήπο μας και να το μαζεύουμε ακριβώς πριν το μαγειρέψουμε. Τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας πρέπει να είναι τα καλύτερα, για μένα τουλάχιστον, διότι έχουν καταπληκτική γεύση. Επίσης, είναι καλό να μην τρώμε τα ανεπιθύμητα χημικά, σε μορφή λιπάσματος και ζιζανιοκτόνων. 

Πρέπει να αναρωτηθούμε: "τι συμβαίνει;" Αυτή η αύξηση εν μέρει είναι λόγω του ότι ζούμε περισσότερο και ότι έχουν βελτιωθεί οι τεχνικές δίάγνωοης, αλλά ακόμα κι αν λάβουμε υπ' όψη μας αυτούς τους παράγοντες, φαίνεται ότι δεν μπορεί να είναι οι μόνοι που ευθύνονται για αυτή τη τρομακτική αύξηση.
Πιστεύω ότι η απάντηση βρίσκεται οτη δική μας αυξημένη ευαισθησία, απέναντι οτις ελεύθερες ρίζες - τις ασταθείς βλαβερές χημικές ουσίες, που δημιουργούνται όπου υπάρχει καύση.

Οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν οξείδωση τόσο βλαβερή, όσο όταν βλέπετε ένα σκουριασμένο μέταλλο. Εμείς δημιουργούμε ελεύθερες ρίζες φυσικά οτο σώμα μας, όταν τρώμε καμένο αλλά ευτυχώς έχουμε διάφορα ένζυμα που μπορούν να τις εξουδετερώσουν. Ετσι, αυτά τα ένζυμα προστατεύουν το σώμα μας από τις βλαβερές συνέπειες, που μπορούν να δημιουργήσουν από καταρράκτη, έως ασθένειες καρδιάς και δημιουργία καρκίνου. 

Το τελευταίο συμβαίνει όταν οι ελεύθερες ρίζες επιτίθενται ατο DNA - τον γενετικό μας κώδικα - οτο πυρήνα του κυττάρου, εμποδίζοντας την επαναδημιουργία του. Όταν επηρεαστεί το DNA, τα μεταλλαγμένα κύτταρα που έχουν δημιουργηθεί, αν δεν αφαιρεθούν από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος, τότε μπορεί να δημιουργήσουν κακοήθεις όγκους.

Για να αντιμετωπίσουμε τα αρνητικά αποτελέσματα από τις ελεύθερες ρίζες πρέπει, πρώτα, να προσπαθούμε να αποφεύγουμε την έκθεσή μας σε αυτές. Αυτό σημαίνει ότι αποφεύγουμε όλες τις μορφές μόλυνσης, όταν αυτό είναι δυνατό. Δηλαδή, δεν καθόμαστε στον ήλιο πολύ, φυσικά δεν καπνίζουμε, ή ακόμα δεν βρισκόμαστε σε χώρο καπνιστών, αφού το παθητικό κάπνισμα τώρα έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο βλαβερό από ότι νομίζαμε παλιότερα. 
   
            από 
Ο Dr. Peter Atherton

 

01

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ
02

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ
03

ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗCopyright© 2014 aloe-vera-forever.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος