Ιδανικό πρωϊνό

Πρωινό απαραίτητο για μια ισορροπημένη διατροφή!
  
 

Πόσο σημαντικό είναι το πρωινό;
 
Το πρωινό (το πρώτο γεύμα της ημέρας) παρέχει στο σώμα μας ενέργεια και τα συστατικά που χρειάζεται μετά από τον βραδυνό μας ύπνο, όπου το σώμα μας έχει μείνει χωρίς τροφή για
τουλάχιστον 7-8 ώρες.
 Το 25% των ημερισίων αναγκών μας πρέπει να παρέχεται στο πρωινό.
Έρευνες έχουν δίξει ότι τα άτομα που έχουν ένα ισσοροπημένο και επαρκή πρωινό έχουν και χαμηλότερα επίπεδα χολυστερίνης καθώς και χαμηλότερο ρίσκο να γίνουν υπέρβαροι σε σύγκριση με τα άτομα που δεν τρώνε τίποτα για πρωινό. Το ξεκίνημα της ημέρας με ένα υγιεινό πρωινό, μέρος μιας υγιεινής διατροφής, βοηθάει τα επίπεδα της χολυστερίνης να παραμείνουν υγιή καθώς και στην αποφυγή της ανάπτυξης καρδιαγγειακών νόσων.

Η θεωρία λοιπόν, που υποστηρίζει ότι η αποφυγή κατανάλωσης του πρωινού είναι ένας καλός τρόπος για την απώλεια βάρους, είναι άκρως λανθασμένη και μάλιστα, μπορεί να φέρει το αντίθετο ακριβώς αποτέλεσμα!

Γι αυτό και εμείς, αναλύουμε τους κυριότερους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει ποτέ να παραλείπουμε το πρωινό από το καθημερινό μας διατροφολόγιο.

Πρωινό απαραίτητο για μια ισορροπημένη διατροφή!
Περισσότερη ενέργεια!
Οταν τρώμε πρωινό, «ξυπνάμε» τον μεταβολισμό μας και ξαναζωντανεύουμε την εσωτερική «μηχανή» μας, καίγοντας τις θερμίδες που χρειάζεται, προκειμένου να χάσουμε βάρος. Αντιθέτως, όταν δεν καταναλώνουμε φαγητό για αρκετές ώρες, ο οργανισμός μας «ρίχνει τους ρυθμούς του» με αποτέλεσμα να μειώνεται ο μεταβολικός του ρυθμός και εμείς να νιώθουμε κουρασμένοι. Εάν, λοιπόν, προγραμματίσουμε να καταναλώνουμε κάθε μέρα ένα υγιεινό πρωινό, σίγουρα θα νιώθουμε πολύ καλύτερα.

Καλύτερη διάθεση!
Η παράλειψη του πρωινού μας κάνει κακόκεφους! Το πρωινό δε μας βοηθάει απλά να ξεκινήσουμε σωστά τη μέρα μας, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, οι άνθρωποι που καταναλώνουν πρωινό, τείνουν να είναι σε καλύτερη διάθεση.

Διατροφική ισορροπία
Ξεκινώντας την ημέρα μας με ένα υγιεινό πρωινό, δημιουργούμε και τη σωστή διάθεση για ένα σωστό γεύμα. Με λίγα λόγια, εάν είμαστε προσεκτικοί ως προς την επιλογή των τροφών που θα καταναλώσουμε στο πρωινό μας, θα μπορέσουμε στη συνέχεια, να απολαύσουμε ένα πιο ισορροπημένο γεύμα, αποφεύγοντας τον κίνδυνο της πολυφαγίας.

Ιδανική ώρα
Το πρωί μας δίνει τη δυνατότητα να καταναλώσουμε τρόφιμα που δεν μπορούμε να καταναλώσουμε κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας, είτε γιατί μας φουσκώνουν είτε γιατί δεν επαρκούν για ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Για παράδειγμα, ένα μπολ δημητριακά ολικής αλέσεως με φρούτα και γάλα χαμηλών λιπαρών, που μας παρέχει ίνες, φολικό οξύ και ασβέστιο, είναι μία άριστη επιλογή.

Καλύτερη απόδοση!
Εάν θέλουμε να έχουμε τη μέγιστη απόδοση στη δουλειά, στη σχολή και γενικότερα στις δραστηριότητές μας, τότε το πρωινό θα μας εφοδιάσει με την απαραίτητη ενέργεια και πνευματική ευεξία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι άνθρωποι που καταναλώνουν πρωινό είναι πιο δραστήριοι και τα καταφέρνουν καλύτερα σε τεστ ή στην εργασία τους από εκείνους που παραλείπουν να καταναλώσουν πρωινό. Επίσης, αμέτρητες επιστημονικές έρευνες σε παιδιά, απέδειξαν ότι η κατανάλωση πρωινού βελτιώνει τη μνήμη και επηρεάζει θετικά τις διεργασίες που απαιτούνται για τη διατήρηση νέων πληροφοριών.01

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ
02

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ
03

ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗCopyright© 2014 aloe-vera-forever.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος