Μαθήματα αισθητικής

Αναζητώντας τη μαγική φόρμουλα κατά των ρυτίδων
 
Οι ερευνητές εξετάζουν τα γονίδια που θεωρούνται ύποπτα για την ενεργοποίηση της διαδικασίας γήρανσης και το ενδιαφέρον τους στρέφεται στο DΝΑ, τα βλαστοκύτταρα και το βιολογικό ρολόι του οργανισμού.

ΟΜΟΡΦΙΑ: Τι είναι τα αντιοξειδωτικά, πώς λειτουργούν στην υγεια και την ομορφια μας και σε ποιες ποσότητες πρέπει να λαμβάνονται;

Τα αντιοξειδωτικά είναι ιδιαίτερα θρεπτικές ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν πολύ την ομορφια, τη διαιτα αλλά και την υγεια μας. Τα αντιοξειδωτικά βρίσκονται στο ανθρώπινο σώμα και στα φυτά, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά και μπορούν να ενισχύσουν την ομορφια και την υγεια μας σε όλο τους το φάσμα. 

Αυτές οι θρεπτικές ουσίες είναι ζωτικής σημασίας για την καλή λειτουργία του σώματός μας και έτσι βοηθούν στη διατήρηση της υγείας με το να επιβραδύνουν τη καταστρεπτική γήρανση των κυτταρικών μορίων. Τα αντιοξειδωτικά ενεργούν κυρίως ως προστάτες των κυττάρων του ανθρώπινου σώματος. 

Καθώς τα κύτταρα λειτουργούν κανονικά στο σώμα, παράγουν απολύτως βλαβερά μόρια που καλούνται ελεύθερες ρίζες. Αυτές οι ελεύθερες ρίζες κατά ένα μεγάλο μέρος είναι ασταθή και κλέβουν συστατικά από τα άλλα κυτταρικά μόρια όπως το λίπος, η πρωτεΐνη, ή το DNA, τα οποία προκάλεσαν τη διάδοση της βλάβης.

   
Ο πόλεμος με τις ρυτίδες τελειωμό δεν έχει. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, η πρόοδος στην ιατρική και την τεχνολογία έχει δημιουργήσει νέες προοπτικές για την επιστήμη σε έναν τομέα που ενδιαφέρει ανεξαιρέτως όλους τους ανθρώπους και αποφέρει μεγάλα κέρδη στις εταιρείες καλλυντικών.

Αποτελεσματικά μέτρα
 
Οι αποτελεσματικότερες μέθοδοι αντιμετώπισης της πρόωρης γήρανσης είναι η συνεχής χρήση αντηλιακού, το κόψιμο του καπνίσματος και μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά όπως τα βατόμουρα και οι αγκινάρες, που περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, δηλαδή μόρια που δεν αφήνουν τις ελεύθερες ρίζες να καταστρέψουν τα κύτταρα.

Ελεύθερες ρίζες και γήρανση του δέρματος


To οξυγόνο είναι σημαντικός παράγοντας στη διαδικασία σχηματισμού των ελεύθερων ριζών.
Oι ελεύθερες ρίζες σχηματίζονται ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής κάθε φορά που οξειδώνουμε τροφή για την παραγωγή ενέργειας.

Kατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας σχηματίζονται ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα φορτισμένα μόρια οξυγόνου βλαβερά για το δέρμα.

Αυτές οι ελεύθερες ρίζες είναι τοξικές για το δέρμα και μπορούν τα προκαλέσουν βλάβη στο δέρμα. Συνήθως εξουδετερώνονται από τις βιταμίνες C,E.

Όταν 'γεμίζει' το σώμα με ελεύθερες ρίζες, οδηγείται σε ρυτίδιασμα του δέρματος.
Τα πιο συνηθισμένα αίτια για τη δημιουργία ελεύθερων ριζών είναι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα, το στρες και η παχυσαρκία. Ο καλύτερος και πιο σωστός τρόπος αντιμετώπισης των ελεύθερων ριζών είναι συμπληρώματα διατροφής, αντιοξειδωτικές κρέμες, αντιοξειδωτικές τροφές.

Το οξειδωτικό στρες αποτελεί την αιτία δημιουργίας ρυτίδων, χαλαρού δέρματος κηλίδων.
Θα καταλάβετε διαφορά στο δέρμα σας, όταν βρεθείτε σε παρέα με διαφορετικές ηλικίες.
Βέβαια, η γήρανση είναι διαδικασία δεδομένη, αλλά όταν προσέχουμε, έχουμε λιγότερες φθορές στο δέρμα.

Να χρησιμοποιείτε πολύ τη βιταμίνη C,E, βήτα καροτίνη και το σελήνιο.
Η τοπική εφαρμογή της βιταμίνης C μειώνει τον αριθμό των μη φυσιολογικών κυττάρων από το κάψιμο στον ήλιο, ενώ επίσης μειώνει τις βλάβες που προκαλεί η ακτινοβολία UV στο DNA.
Η βιταμίνη C προστατεύει το υγρό περιβάλλον του δέρματος και η βιταμίνη Ε προστατεύει τις μεμβράνες από την υπεροξείδωση των λιπιδίων, καθώς είναι η πρώτη που απορροφά τις ελεύθερες ρίζες.

Η εσωτερική γήρανση του δέρματος επιβραδύνει την παραγωγή κολλαγόνου, ενώ η ελαστίνη, η ουσία που επιτρέπει στο δέρμα να επανέρχεται πίσω στη θέση του, έχει λιγότερη ελαστικότητα.

Τα σημάδια της εσωτερικής γήρανσης είναι:
  • Αχνές ρυτίδες
  • λεπτό δέρμα
  • σακούλες στα μάτια και απώλεια σφριγηλότητας στα χέρια και λαιμό
  • συρρίκνωση των οστών από το δέρμα, λόγω της απώλειας οστικής μάζας, κάτι που προκαλεί χαλαρότητα στο δέρμα
  • Ξηροδερμία, που προκαλεί φαγούρα
  • μείωση της ικανότητας εφίδρωσης για αποτελεσματική ψύξη του δέρματος
  • γκρίζα μαλλιά που γίνονται άσπρα
  • απώλεια μαλλιών
  • ανεπιθύμητη τριχοφυΐα
  • τα νύχια λεπταίνουν και αναπτύσσονται επάρματα. 
Προσοχή λοιπόν στην υπερβολική έκθεση στον ήλιο, γιατί δημιουργεί πρόωρη γήρανση.
Θα πρέπει να πίνουμε πολύ νερό, να τρώμε φρούτα και γενικότερα να χρησιμοποιούμε αντιοξειδωτικές τροφές. Κάντε αυτό που σας ευχαριστεί και σας κάνει να νοιώθετε όμορφα!
Παίζει πολύ σημαντικό παράγοντα η ψυχολογία και η ηρεμία της ψυχής!
 

01

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ
02

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ
03

ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗCopyright© 2014 aloe-vera-forever.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος